Israel räknar med att ytterligare S300/400 kommer till Mellanöstern

- Annons -

Enligt talespersonen för det israeliska flygvapnet, efter de växande spänningarna mellan Iran och USA, skulle det förutse ankomsten av nya S-300 och S-400 system i Mellanöstern. Hizbollahs attacker genomförs, eller direkt på iransk mark. För att hantera detta designar nu israeliska strateger, under krigsspel, operationer för att eliminera, i form av förebyggande attacker, systemen, vare sig de är iranska eller ryska, genom att använda dess F35A, varav det är ett av huvuduppdragen. Dessa krigsspel innehåller enligt uppgift simuleringar för att förbereda piloter.

Hittills har både Moskva och Peking alltid motsatt sig leveransen av högpresterande luftvärnssystem till Teheran. Men om en attack skulle inledas av USA eller dess allierade, skulle ländernas positioner sannolikt förändras, med den snabba leveransen av yta-till-luft, anti-skeppssystem och, möjligen, flygplan till iranska styrkor. , strid. helikoptrar och pansarfordon, båda länder har betydande lager av avvecklad utrustning som kan återställas till stridsskick. Man bör också komma ihåg att medan Iran bara har 8 S300-system, har det också mer än 2200 1 luftvärnssystem, allt från American Hawk till Sayad 2/3/100-systemen med en räckvidd större än XNUMX km baserat på kinesiska system.

Sayad 2 luftvärnsmissil designad från amerikanska SM1MR Defence News | Militära allianser | Luftvärnsförsvar
Missilen som utrustar det iranska Sayad 2-systemet är en modifierad kopia av den amerikanska SM1MR
med en räckvidd på upp till 120 km

Det verkar som om det för tillfället framför allt är européernas fientlighet mot en militär intervention mot Iran som väger de amerikanska avsikterna, som inte tänker ingripa utan en bred koalition.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna