US Navy genomförde sina första tester av sin Rail Gun

- Annons -

Den amerikanska flottan genomförde de första testerna av sin Rail Gun-prototyp den 15 maj vid Naval Surface Warfare Center, Port Hueneme Division. Dessa första tester, av en serie om fyra projektiler, var avsedda att verifiera lämpligheten hos systemen, särskilt elektriska, och pistolstödet, som förväntas uppleva starka mekaniska påfrestningar. Förutom själva Rail Gun fokuserade testerna också på den styrda ammunitionen och saboten som skyddade den när den avfyrades. Enligt marinmyndigheterna var testerna mycket tillfredsställande, vilket förklarar varför skjutningskampanjen reducerades till endast två dagar, istället för de tre som ursprungligen planerades.

Medan USA för 20 år sedan hade ett betydande försprång när det gäller Rail Gun, eller elektrisk kanon, reducerades detta av bristande investeringar och politiska intressen, för att slutligen hamna på efterkälken av Kina, som redan har testat sin egen Rail Gun på en specialmodifierad LST under nästan ett år, och som planerar att utrusta sina typ 055 kryssare med den nya pistolen, för att tas i bruk 2025. För tillfället har den amerikanska flottan, mer än något västerländskt land, ett definierat schema för igångsättningen av Rail Gun på sina örlogsfartyg.

Järnvägspistolen testad av den kinesiska marinen på ett LST-anfallsfartyg Rapport om militära styrkor | Arkiv | Artilleri
Rälsvapen testad av den kinesiska marinen på en specialanpassad LST

LOGO meta försvar 70 Militär maktbalans | Arkiv | Artilleri

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna