Brittiska F35B:s flög sina första operativa uppdrag

Vi kommer inte längre att kunna göra narr av britterna på grund av deras överprissatta och icke-operativa F35B. Försvarsministeriet har faktiskt bekräftat att F35B utplacerade på den brittiska flygbasen på Cypern, och som tillhör 617 Squadron of the Royal Air Force, utförda tillsammans med Typhoon, operativa uppdrag ovanför den syriska himlen. De utplacerade flygplanen har enligt uppgift genomfört 16 sorteringar sedan den 16 juni 2019.

För tillfället har Storbritannien 17 F35B, av de fyrtio beställda exemplen. Royal Air Forces planer för flygplanet är ännu inte bekräftade, allt från 60 till mer än 120 exemplar. Dessutom har RAF ännu inte beslutat om en eventuell beställning på några av F35:orna enligt F35A-standarden, billigare, men som inte kan lyfta eller landa vertikalt eller på en mycket kort bana, eller användas från de 2 hangarfartygen Queen Elizabeth och Prince of Walles. Det är också fråga om att ersätta en del av de planerade F35:orna med Typhoon, billigare att använda och effektivare när det gäller flygstrider, actionomfång och hastighet.

Vad gäller britterna, få inte panik, det finns fortfarande deras hangarfartyg utan plan för att fortsätta kittla dem (för tillfället...).

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna