Den indiska flottan lanserar en tävling för 6 lätta snabba missilfregatter

Det indiska försvarsministeriet har lanserat en ny tävling som syftar till att utrusta och modernisera den indiska flottan. Detta program, vars benämning inte har publicerats, syftar till att förvärva 6 missiluppskjutande ytfartyg, inom en total budget på 13.000 1,65 Crore, eller 8 miljarder euro. Fartygen kommer att behöva använda kryssningsmissilen Brahmos och ha XNUMX anti-skeppsmissiler, ett luftvärnssjälvförsvarssystem och en huvudpistol. Det nämns inget om anti-ubåtskapacitet eller en helikopter.

Dessutom måste de 6 lätta fregaterna, eftersom för att implementera rustning måste det vara en lätt fregatt, vara smygande över hela spektrumet (EM, IR, ekolod), nå en hastighet på 35 knop och ha en autonomi till sjöss av 10 dagar.

Avancerade specifikationer visas skräddarsydda för lätta fregatter i klassen Gremyashchiy av det ryska projektet 20385, med vetskapen om att den indiska marinen traditionellt har en stark aptit på ryska byggnader, och att den ryska marinindustrin är mycket van vid samarbete med indiska varv. Dessa specifikationer kan dock också se en kombination av behov med det lätta fregattprojektet av Joint Venture of Fincantieri och Naval Group. Eftersom ingen av grupperna för närvarande har byggnader som uppfyller detta specifika behov, skulle samarbete för att möta den indiska efterfrågan verkligen vara vettigt.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna