Den nya amerikanska Defence Space Agency ser stora saker

Pentagon's Defense Space Agency har knappt skapats när den redan hävdar sina mål och ambitioner för den amerikanska rymdstrategins framtid. Och hon har ingen brist på ambitioner! Faktum är att SDA har utfärdat en begäran om information från tillverkare inom sektorn för att studera befintliga teknologier och erbjudanden för ett mycket storskaligt program, baserat på en konstellation av minisatelliter som bildar ett 8-formade nätlager:

  • Lager " Transport » för att säkerställa 24/7 kommunikation för alla amerikanska styrkor
  • Lager " Jakt » som gör att mål kan spåras och riktas, såväl som strategiska varningar (avgång av missiler, etc.)
  • Lager " Övervakning", för att säkerställa övervakningen av känsliga webbplatser
  • Lager " täckning", som säkerställer upptäckt och skydd av satelliter, särskilt mot rymdskräp
  • Lager " Navigering", tillhandahåller ett alternativ till GPS-signal när den är otillgänglig
  • Lager " Förlovningshantering » tillhandahålla ett kommando-, kontroll- och kommunikationsnätverk med sina egna AI-system för att analysera och prioritera information
  • Och lagret " stöd”, att erbjuda kommunikationstjänster till markstyrkor

För att utveckla dessa olika lager avser SDA att förlita sig på Darpas BlackJack-program, som planerar att ta i bruk en konstellation av 20 minisatelliter som uppfyller mycket exakta specifikationer, vad gäller dimensioner, vikt, förbrukning, el, bärförmåga, så som inte överstiga driftsättningspriset på 6 miljoner USD per enhet (design, tillverkning, lansering). Detta program anförtroddes åt den europeiska tillverkaren Airbus DS.

Användningen av ett nätverk av mini- och mikrosatelliter svarar mot ökningen av realtidskommunikations- och utbytesbehov för stridsenheter, såväl som på ökningen av enheter som syftar till att förhindra denna kommunikation från motståndaren. (anti-satellitsystem, störning , etc.). Genom att minska kostnaderna för att göra en satellit tillgänglig tillåter Pentagon sig därför att ha stor lyhördhet om, i början av en konflikt, en del av dess satelliter skulle förstöras eller stängas av.

Flera franska företag har utvecklat mycket effektiva lösningar inom detta område och Dassault Aviation arbetar också med en lanseringslösning från sina flygplan. Rafale.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna