Websäkerheten hos västliga satelliter kan äventyras

Selon en rapport från det högt ansedda brittiska Think Tank Chatham Housebör satelliter som används för försvarsändamål av västerländska länder alla betraktas som potentiellt komprometterade vid planeringen av vapensystem och tekniker som använder dessa system. En kompletterande rapport pekar också på sårbarheter i västra missilsystem, vare sig det är strategiskt, luftfartygsförsvar eller taktiskt.

I dessa rapporter gör tanketanken en kompromisslös bedömning av svagheterna i cyberkrigföring som kännetecknar användningen av kommunikations- och satellitpositioneringssystem som ofta har blandade civila och militära yrken, medan idag förlitar sig majoriteten av taktiska ammunitioner som används av Nato-medlemmar på tillgängligheten av dessa system. Nya exempel på Bedrägeri på GPS-signal av ryska styrkor, särskilt svårt att upptäcka, går verkligen i den här riktningen. Men rapporten går längre och uppskattar att majoriteten av de använda satelliterna inte har tillräcklig motståndskraft för att klara av kapaciteten hos moderna och välutrustade fiendstjänster, som kineserna eller ryssarna.

[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kommunikations- och försvarsnätverk | Cyberstyrkor och militär underrättelsetjänst

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna