Special Operation Command intresserad av amerikanska CH-47 Chinook

Enligt COS presskit som tillhandahölls vid tillfället den 14 juli 2019, studerar den senare för närvarande förvärvet av tunga Boeing CH-47 Chinook-helikoptrar för att utöka aeromobility-lösningar för sina specialstyrkor, som endast en tung helikopter som Chinook kunde ge.

COS har sitt eget stridshelikopterregemente, 4:e specialstyrkans helikopterregemente, baserat i Pau, bestående av en stab och 7 skvadroner och med en blandning av lätta Gazelle-helikoptrar, Puma-, Cougar- och Caracal-manöverhelikoptrar, och en skvadron Tiger stridshelikoptrar. Även om Puma snart kommer att ersättas av NH90s speciellt anpassade för FS:s behov, och gasellerna av H160M Guépards, förblir behovet av tunga transporter olöst, förutom genom europeiskt samarbete. Faktum är att britterna, holländarna och spanjorerna har CH47 Chinooks, som de har utplacerat vid flera tillfällen till stöd för franska operationer, särskilt i Sahel.

Den 4:e RHFS gasell tiger cougar caracal Defense News | Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Den 4:e RHFS har en mångsidig maskinpark: Gazelle, Tigre, Cougar och Caracal

Även om den togs i tjänst 1962 i den amerikanska armén, förblir CH47 en referens i väst när det gäller tunga transporthelikoptrar, och tävlas på detta område endast av CH53 från Sikorsky. Med en maximal startvikt på mer än 22 ton kan den bära mer än 40 utrustade män utöver besättningen, och transportera dem över långa avstånd, långt utöver prestandan för en NH90 TTH, hälften så tung, men också nästan hälften så dyrt. Det är idag i tjänst i mer än tjugo länder, inklusive 8 NATO-medlemmar, med mer än 1200 XNUMX enheter av flygplanet som har byggts hittills.

Specialstyrkorna är inte de enda som vill ha en tung helikopter i de franska arméerna. ALAT, för att stärka och utöka sina aeromobilitetsmedel, och Naval Air Force, för att öka projektionsförmågan hos amfibiska helikopterbärare, skulle ha stor nytta av en sådan anordning. Faktum är att majoriteten av europeiska arméer har ett behov av denna typ av anordning, representerande en tillräcklig park för att överväga en europeisk design av en sådan helikopter. Å andra sidan, för FS, skulle det brådskande behovet kräva ett köp från hyllan av ett fåtal enheter i USA.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna