Ryssland moderniserar sin utrustning för utbyggnad av landminor

Ryska styrkor har fått de första exemplen på deras nya minfältsutbyggnadsfordon, avsedda att ersätta ZIL-131 lastbilsmonterade UMZ-system, som anses vara för sårbara för moderna konflikter.

Den första modellen, UMZ-K, är ett tungt 15-tonssystem på en Astey 6×6 pansarlastbil, som kan utplacera ett fält med 180 minor på 15 minuter. Den andra, UMZ-T, bär "bara" 60 bedrövliga minor på några minuter, monterade på en 4×4 pansarbil Typhoon Kamaz VDV, för en stridsmassa på 11 ton. Automatiseringen har utökats på dessa fordon, med förare som kan kontrollera hela spridningen av sittbrunnen. Dessutom kan de fungera exakt i intensiva elektroniska krigföringsmiljöer med GLONASS-signalförnekande av plats.

UMZ T min Rysslands försvarsnyheter | Konstruktion av pansarfordon | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
UMZ-T på 11 ton bär 60 minor

Detta tillkännagivande, som följer på Army Show 2019 som hölls i slutet av juni nära Moskva, kommer några dagar efter det som gjordes av den amerikanska armén angående återgå till drift av M139- och M126-vulkansystemen, och dess utplacering i Polen, där systemet testades. Låt oss komma ihåg att Ryssland, liksom USA, Kina, Indien, Pakistan och de två koreaerna, inte har ratificerat konventionen som förbjuder användningen av antipersonella minor, även om ryska minor, som amerikanska, nu har en möjlighet att begränsa dessa ammunitions destruktiva potential gentemot civilbefolkningen genom att begränsa den operativa livslängden för minorna när de väl har utplacerats.

Souvim 2 och en buffel i bakgrunden operation Barkahne Defense News | Konstruktion av pansarfordon | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
SOUVIM följt av en VAB ŽLEMIR följde och en BUFFEL nära FOB NIJRAB

De franska styrkorna har uppenbarligen inga system för att placera ut landminor, eftersom landet har undertecknat konventionen som förbjuder denna användning. Men den har ett litet antal fordon som tillåter öppning av rutter i minerade områden, inklusive 5 Buffalo pansarfordon som förvärvats från USA under interventionen i Afghanistan, det högt skyddade Aravis pansarfordon för att transportera och distribuera ingenjörsenheter i riskområden, och Souvim 2, för Mined Route Opening System, som kan öppna en 150 km lång rutt på 8 timmar. Ingenjörsenheter som använder dessa system är ofta utplacerade i Sahelo-Sahara-zonen för att stödja och skydda Operation Barkahne-enheter. Men om denna allokering räcker för franska externa operationer i Afrika och Mellanöstern, visar sig den vara underdimensionerad om det av en slump uppstår spänningar i Europa som står inför ett land som Ryssland, som har ett stort antal gruvlösningar.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna