Kvantitet och rostighet blir åter nyckelelement i framtida luftstrategier

- Annons -

Un RAND Corporation rapport, under ledning av US Air Force, identifierar två nyckelelement för effektiviteten i strategier för att uppnå och upprätthålla luftöverlägsenhet under de kommande åren, nämligen antalet tillgängliga flygplan och återgången till någon form av rustikiteten hos dessa enheter.

Rapporten undersöker relevansen av strategin för spridning av styrkor, som ofta används under det kalla kriget, i samband med en högintensiv konflikt inför en tekniskt avancerad motståndare. Faktum är att i de konflikter som de amerikanska flygvapen har deltagit under de senaste 30 åren betraktades flygbaser som en okränkbar fristad, vilket gjorde det möjligt att distribuera ett betydande antal flygplan på relativt korta avstånd från striden. Detta tillvägagångssätt möjliggjorde snabba rotationer och minskade genomgångar, vilket ökade luftvapnets effektivitet.

Denna strategi kan emellertid inte användas i samband med modern högintensitetskonflikt, där motståndaren har medel för att slå den här eller dessa baser, och därför för att slå ett allvarligt slag mot de engagerade lufttillgångarna. Att tillgripa spridning av krafter, i litet antal över ett stort antal flygplatser, kommer därför att vara viktigt för att kunna motstå dessa strejker av ballistiska missiler eller kryssningsmissiler, hypersoniska eller inte. Dessutom måste dessa baser vara långt ifrån engagemangszonerna för att begränsa möjligheterna att upptäcka och slå av motståndaren.

- Annons -

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Militära allianser | Stridsflygplan

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna