År 2030 kommer den kinesiska marinen att överträffa den amerikanska marinen i Indo-Pacific teatern

- Annons -

Sedan början av årtiondet 2010 har den kinesiska flottan åtagit sig att utveckla en kraftfull och modern höghavsflotta som på lång sikt kan utmana den amerikanska flottan för överhöghet över haven i Indo-Stillahavsområdet. Denna ansträngning täcker både utrustning, med ökningen av den kinesiska militära marinindustrin som idag kan producera alla fartyg som bildar en havsflotta i varaktig takt, liksom besättningar, med en mycket metodisk och anmärkningsvärt tillämpad personalutbildningsplan för en samordnad tillväxt av resurser och kunskap.

I den här artikeln kommer vi att studera de huvudsakliga klasserna av fartyg som kommer att bilda den kinesiska offshore-flottan fram till 2030 för att kunna bedöma dess prestanda och graden av hot som den vid behov kan representera för länderna. när det gäller navigering och utnyttjande av resurser i Indo-Stillahavsområdet.

hangarfartyg

Den kinesiska flottans första hangarfartyg, Liaoning, togs först i drift 2015 och var i själva verket ett oavslutat tidigare sovjetiskt hangarfartyg, köpt från ett ukrainskt varv. År 2030 borde den ha 5 till 6 hangarfartyg av tre olika klasser

- Annons -
Liaoning hangarfartyg med J15 och en Z8 på däck Armébudgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner | Assault Fleet
Typ 001 Liaoning-hangarfartyg som sannolikt kommer att fungera som ett träningsfartyg 2030

LOGO meta defense 70 Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militär sjöbyggnad | Assault Fleet

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna