Kinas första typ 075 attackfartyg nära sjösättning

- Annons -

Nya bilder som dyker upp på Twitter visar att framstegen för det första kinesiska helikopterfartyget av typ 075 tyder på en lansering under de kommande månaderna, före slutet av 2019. Byggd av Hudong-varven -Zhonghua, nära Shanghai, bör den första typen 075 tas i bruk med de kinesiska marinstyrkorna i början av 2021, och dess två systerfartyg, också under konstruktion, mellan 2022 och 2024. Med all sannolikhet kommer mellan 6 och 9 exemplar att utrusta Pekings flotta 2030.

LHD Type 075 är ett mycket imponerande fartyg som väger mellan 35.000 40.000 och 250 4 ton enligt uppskattningar, för en längd av 726 m. Den kommer att kunna bära ett trettiotal helikoptrar av alla typer, samt 2 typ 7 överfallssvävare, för att landa motsvarande en bataljon och dess rullande utrustning. Detta fartyg är en del av förstärkningen av projektionsförmågan hos People's Liberation Army, och i synnerhet ökningen från 10.000 till 40.000 brigader av "Marines", antalet ökar från 8 071 till 6 21.000 man. De kommer att stödjas av de 2 anfallsfartygen av typ 500, varav sex är i drift idag, väger 726 2030 ton och kan landa XNUMX marina företag, eller XNUMX man, med hjälp av typ XNUMX svävare eller landningsfarkoster. Faktum är att XNUMX kommer den kinesiska marinen att ha en marin luftprojektions- och anfallskapacitet som är väsentligen jämförbar med den amerikanska marinkårens, även om den för tillfället varken har kunskap eller utrustning för att sätta sig på en jämställda med amerikanska styrkor.

type726 svävare Försvarsnyheter | Amfibieöverfall | Militär flottkonstruktion
Kina börjar bygga en stor flotta av typ 726 svävare

Även om ibruktagandet av Type 075 utan tvekan kommer att stärka den övergripande kraftprojektionsförmågan hos People's Liberation Army, kommer det dock inte att leda till en avsevärd ökning av hoten för Taiwan. Faktum är att även med 9 Typ 075:or kommer PLA bara att ha en projektionskapacitet på 40.000 15.000 män under en första våg av attacker, inklusive 275.000 3 luftburna, ett otillräckligt antal för att utföra ett frontalangrepp på de taiwanesiska stränderna, som har XNUMX XNUMX aktiva militärer och nästan XNUMX miljoner reservister. Å andra sidan skulle de tillåta Peking att snabbt lägga beslag på ett betydande antal öar som omger Formosa, såsom Ishigakiöarna som tillhör Japan i nordost, eller Bascoön som tillhör södra Filippinerna, för att fortsätta en gardinförsvar för genomförandet av en marin- och luftblockad av den secessionistiska ön, och därmed minska reaktions- och olägenhetsförmågan hos den amerikanska flottan och dess allierade. Erfarenheterna som förvärvats av militariseringen av öar och atoller i Kinasjön kommer som sådan att användas i stor utsträckning av den kinesiska generalstaben för att snabbt stärka dessa öars försvars- och åtkomstförnekandeförmåga.

- Annons -

En hypotes som verkligen inte bör försummas, med tanke på Pekings och president Xi Jinpings beslutsamhet att föra tillbaka Taiwan under dess dominans.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna