Ryssland erbjuder privat kontrakt med Indien för konstruktion av 6 attackubåtar

- Annons -

De ryska myndigheterna har föreslagit Indien att bygga tillsammans 6 attackubåtar åt den indiska flottan i ett kontrakt de steg för steg, går inte igenom P75i-tävlingen som lanserades för några månader sedan av New Delhi.

Enligt Moskva kommer detta förslag att tillåta Indien att spara mycket tid och pengar på P75i-programmet, och är en del av det omfattande samarbetet mellan de två länderna i försvarsfrågor.

Ryssland erbjuder Amour 1650-ubåten till Indien som en del av P75i-programmet, en dränkbar som väger 1650 67 ton i yta och 636 meter lång, härledd från XNUMX Kilo-klassen och som kan bära, förutom torpeder, Kalibr eller Brahmos kryssning missiler.

- Annons -

Detta förslag följer det som gjordes i juli, därRyssland föreslog New Delhi designen av en ny klass av ubåtar av attack för samma behov. I april 2018, det erbjöd också Amur 1650-klassen till Indien i ett tillvägagångssätt av samma typ, som förblev utan uppföljning.

Detta nya ryska försök är egentligen inte förvånande. Faktum är att P75i-tävlingen, som följer P75-programmet som syftar till att bygga 6 konventionellt drivna attackubåtar och som vunnits av DCNS med Scorpene, syftar till att bygga sex nya moderna attackubåtar med anaerob framdrivning eller AIP, för Air Independent Propulsion.


LOGO meta defense 70 Kontrakt och anbudsförfaranden Försvar | Air Independent Propulsion AIP | Arkiv

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna