Taiwan kommer att skicka ett team till Europa för att följa utformningen av komponenterna i nästa ubåt

Enligt den taiwanesiska dagstidningen Liberty Times, citerad av webbplatsen taiwannews.com, försvarsministeriet på den oberoende ön Taiwan, kommer att skicka ett team på 6 ingenjörer till Europa för ett 11-dagars besök i Europa 2020, för att verifiera och övervaka design och tillverkning av komponenter som är avsedda att utrusta prototypen av den nya klassen av ubåtar som de taiwanesiska myndigheterna ville ha. Ett annat team på 6 medlemmar kommer att utföra samma uppdrag i USA, denna gång för ett 8-dagars besök.

Det taiwanesiska försvarsministeriet har faktiskt bekräftat att de har säkrat servicekontrakt med cirka femton industrigrupper i Europa och USA, för att designa och tillverka all utrustning och alla element som är nödvändiga för utformningen av denna prototyp, som drar nytta av en budget på 1,5 USD miljard. Bara under 2019 finansierade försvarsministeriet nästan 250 miljoner dollar dedikerade till detta program, inklusive 120 miljoner dollar för byggandet av tillverkningsinfrastruktur.

Hittills verkade bara USA ha beslutat att stödja Taipei i att stärka och modernisera sina försvarsverktyg, för att kunna möta eventuell aggression från kontinenten. Men inom det specifika området för konventionellt drivna ubåtar eller AIP har amerikanska skeppsvarv inte längre kompetensen, eftersom de inte har tillverkat denna typ av dränkbara ubåtar sedan 60-talet. Taipei var tvungen att vända sig till andra partners, som bara kan finnas i Europa, Japan eller söder. Korea, de enda länderna som har detta kunnande i väst. Å andra sidan, varje deltagande eller hjälp som ges till Taiwan i ett försvarsprogram riskerar att reta upp Peking, med nyckeln möjliga ekonomiska repressalier.

Om vi ​​ska tro det taiwanesiska försvarsministeriet verkar det som att européerna har beslutat att dela detta uppdrag, för att aldrig framstå som en viktig försvarsteknologisk leverantör gentemot Peking. Det är också troligt att identiteten på de europeiska industrimännen förblir okänd för allmänheten, för att inte överdrivet provocera de kinesiska myndigheterna.

Lätt smygfregatt Taiwan Defense News | Air Independent Propulsion AIP | Militära flottkonstruktioner
Den taiwanesiska flottan har 6 lätta fregatter av Kang Ding-klassen härledda från franska FLF

Bygget av prototypen kommer att påbörjas 2020 enligt försvarsministeriet och byggnaden ska påbörja sina sjöprovningar 2024 eller början av 2025. Den kommer att följas av 7 andra enheter förskjutna till mitten av följande decennium. Den taiwanesiska flottan använder idag två ubåtar av Guppy II-typ från andra världskriget och moderniserade för att bli Hai Shih-klassen, och två holländska ubåtar av Zwaardvis-typ som förvärvades på 80-talet och moderniserades till Hai Long-klassen. Den använder också 4 jagare och 28 fregatter, för majoriteten av byggnaderna som köpts begagnat från den amerikanska flottan (Kidd class jagare, Knox och OH Perry klass fregatter) samt de 6 lätta stealth fregatter som härrör från Lafayette som förvärvats från Frankrike på 90-talet, som är de modernaste byggnaderna i den taiwanesiska flottan. Hon åtog sig nyligen byggandet av en ny klass av kustmissilkorvetter.

För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT