Den franska marinen är intresserad av MMP-missilen för nära försvar av dess fregatter

Om den franska flottans fregatter är kapabla att försvara sig mot flygplan, ubåtar, anti-fartygsmissiler och byggnader som riktar sig mot dem, finner de sig paradoxalt nog relativt berövade på lösningar idag för att slåss mot en liten självmordsbåt, eller mot närhetsattacker när passerar viktiga punkter, som Bosporen eller Suezkanalen. Missilier MBDA har förstått risken och erbjuder nu en marin modul som gör det möjligt för den att implementera sin pansarvärnsmissil MMP, redan testades av den franska marinen i år med RHIB att utrusta marina kommandosoldater.

Som avslöjats webbplatsen navalnews.com, har den franska marinen åtagit sig att inleda en studie, som kommer att äga rum under 3 månader i början av 2020, för att bedöma relevansen och genomförbarheten när det gäller användningen av denna missil ombord på dess första skikts fregatter, nämligen fregaterna Horizon, FREMM och FDI, för att stärka deras defensiva kapacitet inför asymmetriska attacker. Det verkar som om hypotesen om den sexfaldiga bärraketen som föreslagits av MBDA inte beaktas, till förmån för bärbara bärraketer, som eventuellt skulle kunna monteras på maskingevärsfästen som redan utrustar byggnaders porthål. Det här valet är klokt, eftersom det kommer att tillåta MMP:er att placeras i döda vinklar på 76 mm kanoner, utan att kräva betydande översyn av fartygen, och samtidigt som deras förmåga att utvecklas mot nya vapen och utrustning bevaras. Kom ihåg att FREMM således har reserverade utrymmen för att hysa nya vertikala SYLVER silos, vilket gör det möjligt att placera ut upp till 48 missiler, jämfört med 32 idag, medan FDI kommer att kunna öka till 32 missiler, jämfört med 16 i modellen som antagits av det kungliga.

MMP-profil Defense News | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Ytflotta
MMP har en guidad räckvidd på 4 km, men kan träffa mål upp till 5 km bort tack vare sin sökare

Genom att gå tillväga på detta sätt skulle den franska flottan slå två flugor i en smäll, genom att samtidigt stärka den nära defensiva förmågan hos sina fartyg och genom att ge ytterligare eldkraft till sina kommandosoldater när de närmar sig ett fartyg, eller när de fortsätter till uppdrag på land. , med reaktivitet och en förstärkt avskräckande förmåga i sina uppdrag. Det finns med andra ord bara positiva effekter med denna lösning, och vi kan bara hoppas att den antas snabbt.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna