Thales Skyview-system etablerar sig i Schweiz

Schweiziska edsförbundets generaldirektorat för beväpning har, i enlighet med rekommendationer från experter från armasuisse och flygvapnet, valt Thales Skyview-systemet för att modernisera delkomponenterna i landets flygövervakningssystem. De schweiziska myndigheterna motiverar detta val, inför konkurrerande erbjudanden från Saab och Raytheon, med det bästa förhållandet mellan prestanda och pris i det franska systemet. Detta kontrakt är en av de tre komponenterna i Air3-programmet, som syftar till att modernisera luftförsvaret och landets flygvapen.

Skyview-systemet gör det möjligt att integrera, slå samman och återställa all data från övervakningsradar och kommunikationssystem för att presentera en tydlig och användbar vision av luftrummet och de olika händelser som inträffar där. Detta förvärv, värt 210 miljoner euro, kommer att föreslås det schweiziska parlamentet 2020 för validering.

Flygövervakningssystem, som Thales Skyview, gör sällan rubrikerna, men representerar en betydande del av den franska exporten som ingår i BITD. Enbart Skyview utrustar flygvapnet i 12 länder i 43 behandlings- och analyscenter. Med 9,5 miljarder USD i omsättning 2018 för sina försvarskomponenter, av 18 miljarder USD i global årlig omsättning, är Thales den ledande aktören inom den franska försvarsindustrin och finns i den stora majoriteten av landets utrustningsförsvar, som t.ex. Rafale, FREMM- och FDI-fregatten, Suffren- och Scorpene-ubåtarna eller pansarfordonen EBRC Jaguar och VBMR Griffon.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna