Japanskt missilförsvar misslyckades med att upptäcka nordkoreanska missiltest

- Annons -

Enligt webbplatsen defenseworld.net, det japanska antimissilförsvaret, som består av radarsystem på den japanska kusten och Aegis-systemen som utrustar Kongo-klassens jagare och derivat, kunde inte följa de senaste testerna av den kortdistans ballistiska missilen KN-23 som avfyrades från Nordkorea . Missilen, som använder en semi-ballistisk bana som det ryska Iskander-systemet, fungerar på en höjd av cirka 60 km, och placerar den under ingreppstaket för anti-missilsystem som THAAD och SM3/6. , men över luftvärnssystem som Patriot eller SM2. Dessutom kan missilen utvecklas under sin semi-ballistiska flygning, vilket gör förutbestämningen av dess bana omöjlig av datorerna i de antiballistiska missilsystemen.

Vi hade redan anmält denna specificitet hos den nya nordkoreanska missilen, såsom den för de ryska Iskander-missilerna, eller den iranska Fateh 110, vilket gör att dessa system kan dra fördel av begränsningarna hos nuvarande anti-missilsystem. Men om missilernas begränsningar var kända, är det första gången som en begränsning av detektionssystemen har dykt upp, i synnerhet Aegis-systemet, som Japan införskaffade till stora kostnader för att utrusta sina åtta jagare av Kongo-, Atago- och Mayaklasserna. , utrustad med den mycket dyra AN-SPY8-D-radarn och SM1- och SM3-missiler, som också utrustar Ticonderoga-kryssarna och de amerikanska Arleigh Burkes-jagarna, de australiensiska Hobarts, de norska Fridjofts, den spanska Alvaro de Basan och Sejong the great south - koreanska.

Hades marksystem 01d Försvarsnyheter | Kärnvapen | Nordkorea
Det franska Hades togs ur tjänst 1997 efter bara 6 år och antog redan en semi-ballistisk bana för att motverka antimissilförsvaret i Warszawapakten.

Denna typ av bana är dock inte ny. 1991 antog faktiskt den nya franska taktiska ballistiska missilen Hades, avsedd att ersätta Pluton-missilerna, redan denna flygprofil, i syfte att omintetgöra antimissilförsvaret S300 i tjänst med de sovjetiska styrkorna. Warszawapaktens och sedan Sovjetunionens försvinnande ledde till att Hades drogs tillbaka ur tjänst 1997, som dock hade en betydande ledning inom området för ballistiska kortdistansvapen.

- Annons -

Faktum är att den nya nordkoreanska missilen, vars räckvidd gör det möjligt för den att nå japanska kuster, nu representerar ett verkligt hot mot landet, som hittills har förtroende för sin antimissilsköld, vänd mot Nordkorea hela vägen. Länge ansett som ett vapen från en annan tid, den taktiska ballistiska missilen har utvecklats för att motverka antiballistiska system, och håller nu på att etablera sig som ett oerhört effektivt och relativt billigt förstahandsvapen, vilket sätter det inom räckhåll för många budgetar. Inom detta område är fransk expertis unik i Europa, och förtjänar att uppdateras för att utrusta det europeiska försvaret med liknande system, för att stärka kontinentens övergripande avskräckning.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna