Den första brasilianska Scorpene kommer snart att påbörja sina sjöförsök

Den brasilianska ubåten Riachuelo, av typen Scorpene, kommer snart påbörja sina sjöförsök under en period av ett år, innan den tas i bruk planerad till oktober 2020. Detta är den första ubåten i Scorpene-klassen, av 4 enheter som beställdes av Brasilien 2008 för ett belopp av 6,7 miljarder euro inklusive 4,1 miljarder euro för DCNS, idag Naval Group. Denna ubåt på 1870 ton är 5 meter längre och 150 ton tyngre än den malaysiska eller chilenska Scorpene. Väl i drift kommer den att bära de nya tunga anti-ubåtstorpederna som är ett resultat av samarbetet mellan Naval Group och Thales F21 tillverkad på licens i Brasilien, och den mest avancerade versionen av Exocet anti-skeppsmissil med medelstor förändring, SM39 Block 2 mod 2.

Det andra fartyget i klassen, Humaitá, ska sjösättas i september 2020, medan Tonolero och Angostura ska sjösättas i december 2021 respektive december 2022. Väl i drift kommer dessa fyra undervattensfartyg att fungera tillsammans med de 4 undervattensfartygen -Tulpanklassseglare av typ 5 från TKMS, tills den första brasilianska atomattackubåten togs i bruk, ett program byggt med tekniskt stöd från Frankrike. Ursprungligen planerad att tas i bruk 209, byggandet av den första brasilianska SSN, på en planerad flotta på 2023 enheter, kommer att ske först 6, efter ogynnsamma budgetbeslut.

scorpene Malisie Defense News | Brasilien | Militära marinkonstruktioner
Scorpene ubåt från den chilenska flottan

Sydamerika representerar idag en nyckelmarknad för europeiska varv som erbjuder ubåtar, som Naval Group. Faktum är att 20 Typ-209-ubåtar är idag i tjänst i den brasilianska (5), argentinska (3), chilenska (2), colombianska (2), venezuelanska (2) och peruanska (6) flottor. Dessa undervattensfarkoster är mellan 15 och 35 år gamla och frågan om deras ersättning uppstår nu. Naval Group kunde positionera sig med Scorpene, först i Chile som beställde 2 Scorpene som togs i bruk 2005 och 2006 för att ersätta de brittiska Oberon-klassens ubåtar, följt av Brasilien 2008.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna