KNDS och Rheinmetall utvalda av den ungerska armén

De ungerska väpnade styrkorna har precis lagt en order på 44 stridsvagnar Leopard 2A7+ och 24 155 mm bandpansrade självgående kanoner Pzh 2000, vilket gör Ungern till den 19:e kunden av Leopard 2 i världen, och den 8:e kunden för Pzh 2000. Denna order kommer att representera en mycket viktig god kapacitet för den lilla ungerska armén på 27.000 34 man, som idag bara har 72 T120-stridsstridsvagnar och bara ställer in ett dussintal XNUMX mm haubitsar bogserade i termer av av artilleri.

Denna order markerar också den allt mer betydande återkomsten av order för stridsstridsvagnar och tunga artillerisystem över hela världen, även i Europa, trots ett betydande stopp i förvärv från 2005. Detta är faktiskt den första ordern av Leopard 2 nya inträffade under detta decennium, och den andra rörde nya Pzh 2000-talet, efter Qatars 2015, under samma period.

PZH 2000 kroatien Försvarsnyheter | Tyskland | Artilleri
PZH 2000 155 mm pansar självgående pistol är i tjänst med 7 väpnade styrkor idag, inklusive de kroatiska styrkorna på bilden här

Men tack vare ett effektivt moderniseringsprogram och Leoben-programmet som sammanför användare av pansarfordonet, Krauss Maffei Wegman, designer och huvudtillverkare av Leopard 2, kunde upprätthålla produktionslinjer i gott skick, trots frånvaron av nya beställningar. Faktum är att och till skillnad från franska Leclerc, eller brittiska Challenger 2, är KMW, som sedan dess blivit KNDS med franska Nexter, idag den enda europeiska tillverkaren som kan möta efterfrågan på en stridsstridsvagn. När den internationella marknaden öppnar sig igen har flera länder, inklusive Saudiarabien, Egypten, Marocko och till och med Indien, inget annat val än att vända sig till amerikanska Abrams eller de ryska eller kinesiska produktionerna, när de vill utrusta sig med nya stridsvagnar.

Dessutom, med endast 220 stridsstridsvagnar i Frankrike, 326 i Tyskland, 170 i Storbritannien och mindre än 600 i alla andra europeiska länder, är den tunga komponenten i de europeiska styrkorna likväl det dåliga förhållandet mellan kontinentens försvar, oavsett om kl. nivån för EU eller Nato, som ensamt lyckas sätta upp endast en tredjedel av de 4500 14 operativa stridsstridsvagnar som finns tillgängliga för de ryska väpnade styrkorna. Som sådan, med en lämplig och förmodligen snävare tidsplan än den som för närvarande planeras, och rimliga tekniska och prissatta mål, skulle det fransk-tyska MGCS-programmet mycket väl kunna förlita sig på en europeisk inre marknad med hög efterfrågan. Det kommer fortfarande att vara nödvändigt att övervinna vissas personliga politiska eller industriella ambitioner, och andras ibland överdrivna tekniska strävanden, samtidigt som man håller i minnet att T6 Armata kommer att kosta mindre än 2020 miljoner dollar. enhet på den internationella marknaden, från början av XNUMX-talet...

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna