Rafale i Indien: Motsägelsefulla uttalanden är vettiga!

Vi kan säga, under de senaste veckorna, deklarationerna om möjligheten till en ny ordning av Rafale för det indiska flygvapnet var minst sagt motsägelsefulla. Ja, mellan de indiska indiskretionerna som talade om'' en "överhängande" order för 200 enheter, de från Frankrike som meddelade viktiga framsteg på en beställning av 36-enheter, framstegen med AMFA-kontraktet där Dassault deltar för 114-enheter, och förklaringarna från IAF: s stabschef specificerar att han inte hade några andra förvärvsplaner än MRFA- och AMCA-programmen, fanns det anledning att tvivla på trovärdigheten hos var och en av källorna.

Mais informationen publicerad av M.Cabirol i en artikel publicerad idag på den ekonomiska webbplatsen LaTribune.fr satte plötsligt allt i perspektiv och låter oss paradoxalt nog förstå varför denna information var så motsägelsefull och ändå så giltig. Enligt den franska journalisten, mycket informerad om industriella försvarsfrågor, förhandlar de franska och indiska regeringarna aktivt, sedan slutet av det lagstiftande valet i Indien, efter att ha sett en klar seger för N.Modi som återutnämnts till premiärminister och har denna gång, absolut majoritet. Dessa förhandlingar avser en ny ordning för Rafale för det indiska flygvapnet. Dessa flygplan skulle denna gång tillverkas i Indien, och inte i Frankrike som var fallet för den första beställningen av 36 flygplan som för närvarande levereras. Enligt artikeln, med hänvisning till "överensstämmande källor", skulle syftet med dessa förhandlingar vara att göra det möjligt att formalisera denna ordning under president Macrons officiella besök hos sin motsvarighet N.Modi, med anledning av den indiska nationaldagen. 26 januari 2020. Denna order, över disk, skulle gälla minst 36 enheter, men siffran på ett hundratal enheter skulle också läggas fram.

Premiärminister Modi Macron Paris försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
De nuvarande förhandlingarna pågår vid toppmötet och kommer (troligen) att formaliseras av de två statscheferna i samband med president Macrons besök i New Delhi den 26 januari 2020
[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna