Flygplan, kärnbåtar, arsenalfartyg, den sydkoreanska flottan har stora ambitioner

Den sydkoreanska flottan har i tjugo år engagerat sig i en djupgående förändring som syftar till att förvärva öppet hav och projiceringsförmåga, samtidigt med utvecklingen av dess marinförsvarsindustri, som idag till och med lyckas att vinna i internationella tävlingar. Idag har den 20 attackubåtar, 12 förstörare, lika många fregatter och 10 attackfartyg inklusive 2 LHD av Doko-klassen (plus en i produktion), som mäter 18.000 700 ton och kan projicera 200 män och XNUMX fordon.

Hon är också involverad i flera program för avancerade stridsfartyg, somDosan Ahn Changho attackerar ubåtar av 3700 ton, med 9 enheter beställda, KDX-III och KDX-IV förstörare, eller Daegu-fregatterna på 3500 ton, med 8-enheter på beställning. Men utöver att modernisera sin nuvarande kapacitet, har den sydkoreanska flottan också meddelat byggandet av nya större enheter, t.ex. de två 30.000 XNUMX ton assault hangarfartygen vars utveckling tillkännagavs i juli 2019, utformad för att kunna implementera 16 F35B-flygplan, och för att förstärka den mycket begränsade marinluftkapaciteten i den nuvarande Doko.

PA Sydkoreas försvarsanalys | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
De två hangarfartygsmodellerna som för närvarande studeras av Sydkoreas amiralitet

Tre program illustrerar perfekt denna sydkoreanska ambition att till år 3 ha en topprankad marin, som skulle överstiga även de bästa europeiska flottorna, såsom Royal Navy eller National Navy:


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna