Peking muskler hans tal om Taiwan

I samband med invigningen av Peking Xiangshan-forumet höll Folkrepubliken Kinas försvarsminister Wei Fenghe ett starkt tal om landets vilja att återfå sin enhet och att återföra Taiwan inom "moderlandet", som han redan hade gjort vid Shangri-la-möten i juni. Enligt honom, och som etablerat i den nya kinesiska vitboken, alla externa initiativ som syftar till att stödja "avskiljande" förvärrar bara situationen och tar bort chanserna för en fredlig lösning från en oundviklig historisk bana. "Vi kan inte förlora en tum av det territorium som våra förfäder testamenterar", sade han och insisterade än en gång på det faktum att Taiwan var en intern affär för Folkets Kina och att det inte kommer att tolerera yttre störningar.

Detta tal är inget nytt; det har upprepats om och om igen i tio år av Peking, och särskilt sedan Xi Jinping kom till makten, som har gjort Taiwans återkomst till det nationella fältet till en av de starka markörerna för dess politiska handling. Trots alltmer stödda meddelanden från de kinesiska myndigheterna har situationen knappast förändrats för Peking i detta ämne, tvärtom!

Typ 002 vid kajen Försvarsanalyser | Försvarsinstitutionella kommunikation | Högintensiv krigföring
De kinesiska marinstyrkorna stärks snabbt, särskilt i det marina flygfältet. Här är hangarfartyget Type 002, det första fartyget av denna typ som är helt designat och byggt i Kina

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsinstitutionella kommunikation | Högintensiv krigföring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna