Den amerikanska armén stärker motståndet från sina enheter mot GPS-störning

- Annons -

Tillgång till GPS-signalen har blivit en av de stora utmaningarna för elektronisk krigföring mellan enheter på slagfältet. Det tillåter inte bara att hitta rätt i rymden, utan också att samarbeta exakt med andra enheter, ett väsentligt faktum eftersom engagemang i flera domäner är avgörande i hjärtat av modern militär aktion. Å andra sidan har den extraordinära potential som erbjuds av GPS-signalens precision skapat, med tiden, en verklig beroende av moderna militära enheter vid mottagandet.

Mycket tidigt förstod ryska styrkor att genom att hindra västerländska styrkor från att komma åt denna GPS-signal, kunde de djupt försämra sin operativa effektivitet. Förbanden kommer inte bara att ha större svårigheter att röra sig och positionera sig, utan de kommer inte att kunna samarbeta lika exakt med stödjande enheter, som artilleri eller flyg.

Dessutom förlitar sig många precisionsvapensystem på samma signal för att träffa sina mål. De utvecklade sedan samtidigt kraftfulla mobila störsändare för att mätta frekvensbanden som används av GPS-satelliter och förhindra mottagare ombord från att bestämma deras position, samt "Spoofing"-system som, genom att introducera en signal som bär felaktig tidsinformation på GPS-frekvenser, förändrar förmågan av mottagare för att bestämma sin position exakt, vilket leder till en form av "drift" på flera kilometer i positioneringsinformationen.

- Annons -
Ryska styrkor har en betydande kapacitet att störa fiendens kommunikationer och positionssignaler Kommunikations- och försvarsnätverk | FÖRENTA STATERNA
Ryska styrkor har ett imponerande utbud av elektromagnetiska störsystem, som kan störa både kommunikationer och GPS-signaler.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Kommunikations- och försvarsnätverk | FÖRENTA STATERNA

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna