Det amerikanska utökade visuella assistanssystemet kommer att tas i bruk i slutet av 2021

- Annons -

Även om vi hör mindre om det än hypersoniska missiler eller smygplan och drönare, lovar den amerikanska arméns Integrated Visual Augmented System (IVAS) att djupt förändra ansiktet på kooperativa landengagemang under de kommande åren. Utvecklat av Microsoft baserat på Hololens 2-teknik, IVAS kommer i form av ett par anslutna glasögon som erbjuder bäraren ett betydande antal funktioner, allt från mörkerseende till målidentifiering, målbeteckning och geolokalisering, för att inte tala om olika kommunikationstjänster, och viktiga träningsfunktioner för augmented reality. Som Franska SCORPION-programmet ou Rysk ratnikIVAS kommer att delta i att skapa inte mer effektiv utrustning, utan "augmented fighters", samtidigt som det integreras i ett enda verktyg och ett enda gränssnitt vad som idag kräver flera delar av utrustning, som var och en har sina egna logistiska och operativa begränsningar.

För att utveckla IVAS, kommer Microsoft med den "Soldat-centrerade" strategin, som "användarcentrerad" utveckling, vilket sätter användaren i hjärtat av utvecklingsprocessen, ett innovativt, om inte revolutionerande, tillvägagångssätt inom IT-branschen. Redmond-företaget har faktiskt inte valt, som ofta är fallet, att få stöd av en uppsättning experter som representerar behoven under hela utvecklingsprocessen, utan konfronterar systematiskt sin utrustning med olika potentiella användare, från den amerikanska armén, Nationalgardet , och specialstyrkorna, för att inte skapa användarbias, som ofta är fallet med den klassiska metoden.

STP IVAS US Army Defense News | Kommunikations- och försvarsnätverk | Kooperativt engagemang
STP:er tillåter IVAS-programmet att samla in mycket användbar information om framtida användare av systemet

För att göra detta organiserar hon Soldiers Touch Point, eller STP, möjligheten för soldater som inte är relaterade till programmet att experimentera med verktygen, utanför varje föreställning om progression, och att ge sina omedelbara intryck, känslor och rekommendationer, utan filter. Under dessa STP:er har Microsoft redan kunnat återställa 3200 XNUMX timmars fältanvändning av IVAS, vilket ger mycket värdefull information om utrustningens begränsningar, förväntningar och potential.

- Annons -

Det återstår dock fortfarande många projekt att utveckla för att göra IVAS-utrustning redo att användas i fält. Bland dem, utvecklingen av ett näthinnegränssnitt, som gör det möjligt för användaren att styra sin utrustning genom ögonrörelser, utan att behöva tillgripa röst eller lemrörelser, som kan avslöja deras närvaro och därför utsätta dem för fara. Anslutningsaspekterna måste också hårdnas, för att kunna utvecklas i en starkt störd miljö eller inför cyberattacker, liksom själva utrustningen, för att motstå de kraftfulla behandlingar som användare kommer att utsätta IVAS på fältet.

IVASinterface Defense News | Kommunikations- och försvarsnätverk | Kooperativt engagemang
IVAS erbjuder flera funktioner, inklusive mörkerseende, lokalisering och identifiering av mål och allierade

Även om IVAS främst är utformad för operativ användning i fält, har dess potential för styrketräning inte försummats. Tack vare användningen av augmented reality-systemet och den artificiella intelligens som styr det är det faktiskt möjligt att skapa realistiska och avancerade träningsmiljöer.

IVAS-programmet är integrerat i den sjätte pelaren, pelaren "Soldier Lethality", i den amerikanska arméns berömda "Big 6"-program övervaka det nuvarande moderniseringsarbetet, med till exempel Future Vertical Lift-programmet för ersättning av strids- och manöverhelikoptrar, och Long Range Precision Fire-programmet för utvecklingen av artillerisystem. Den ska tas i bruk i slutet av 2021.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna