Kina presenterar 1,5 kg ballistiskt skydd effektivt mot handeldvapen

Efter 16 års utveckling har det kinesiska företaget Sinopec avslöjat ett nytt Meta-material, en textilfiber med värmebeständighet och korrosionsbeständighet, som kan sprida energin från en kulstöt, samtidigt som den är särskilt lätt och lättformbar. Som ett resultat gör detta "Golden Silk", eftersom detta är namnet på denna textil, det möjligt att skapa ballistisk skyddsrustning som endast väger 1,5 kg, och som kan stoppa eld från handeldvapen, inklusive skottlossning. lätta maskingevär, enligt tillverkaren. Denna nya fiber skulle också kunna användas för att förstärka pansar på fordon, flygplan, fartyg och vapen, för att öka deras motstånd och skydda personalen som tjänstgör där.

För oss västerlänningar är detta tillkännagivande inte särskilt överraskande, eftersom denna typ av textil har använts i mer än två decennier, även om framsteg på området tillkännages fortfarande regelbundet. Men Kina hade inte tillgång till denna teknik, vilket tvingade till exempel PLA-soldater att bära ballistiskt skydd som fortfarande använder särskilt tunga metallplåtar. Faktiskt, som det betyder artikeln från sajten globatimes.cn, det är ett ”glastak” som har krossats för landet.

bulletpro 1574656453 Försvarsnyheter | handeldvapen | Högintensiv krigföring
Sinopecs nya ballistiska skydd väger endast 1,5 kg

Framstegen och spridningen av ballistiskt skydd i världsstyrkorna börjar ställa till betydande problem för västerländska styrkor som ser sina tekniska fördelar gradvis försvinna. Dessutom har de "lätta" kalibrarna, som dök upp i mitten av 60-talet, som 5,56 mm NATO eller 5,45 mm ryska, som gav enklare siktning med mindre rekyl jämfört med kaliber 7,62, XNUMX mm, tidigare mycket utbredd, sett sina effektiviteten minskade kraftigt av denna demokratisering av ballistiskt skydd. För att svara på detta lanserade den amerikanska armén programmet NGSW, avsett att ersätta automatgevär och lätta maskingevär i tjänst i kontaktenheter, med vapen med en ny, effektivare 6,5 mm kaliber på medellång räckvidd och kapabel att hantera mål utrustade med ballistiskt skydd.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna