Royal Navy: kontrakt undertecknat för fem Type 31 fregatter

programmet Fregatt för allmänt bruk (GPFF) Eller Typ 31 resulterade i undertecknandet av ett kontrakt mellan det brittiska försvarsministeriet och det konsortium som leds av Babcok nu den 15 november 2019. Industrialiseringsfasen av programmet börjar med målet att leverera fem fregatter mellan 2023 och 2028.

Fregatter Typ 23 eller klass Duke var ursprungligen sexton men tre överlämnades till den chilenska flottan. Det är anmärkningsvärt att dessa fregatter gynnades och fortfarande drar nytta av stora arbeten, inklusive en översyn i mitten av livet, en modernisering av deras anti-ubåtskrigföringssvit, som kulminerade i ombordtagningen av ljud 2087 (CAPTAS-4 of Thales) för åtta av de tretton och en ersättning av deras luftvärnssystem Hav Wolf genom Vanlig anti-luft modulär missil (CAMM).

Nyligen ett system som kombinerar en fjärrmanövrerad 30 mm kanon med fem missiler Martlet Lätt Multirole Missil (8 km, Mach 1,5) varav Storbritannien beställde 1000 exemplar 2011, kallad MMP (Medium Range Missile) i Frankrike, sågs testa i juli 2019 ombord på HMS Sutherland. Den Royal Navy skulle försöka utrusta alla fregatter i klassen med det Duke för att stärka deras försvarsförmåga mot svärmar.

Sedan början av 2010-talet har syftet varit att sörja för ersättningen av de tretton Typ 23. De Strategic Defense Review 2010 var för att lansera programmet Globalt stridsskepp (GCS) Eller Typ 26 för det här syftet. Två versioner av framtida fregatter planerades, nämligen:

  • åtta anti-ubåtsfregatter för att ersätta alla Type 23s (HMS Westminster (1994 – 2028), HMS Northumberland (1994 – 2029), HMS Richmond (1995 – 2030), HMS Somerset (1996 – 2031), HMS Sutherland (1997 – 2032), HMS Kent (2000 – 2033), HMS Portland (2001 – 2034) och HMS St Albans (2002 – 2035) försedd med ekolod 2087;
  • fem allmänna sysselsättningsfregatter för att efterträda Typ 23 (HMS Argyll (1991 – 2023), HMS Lancaster (1992 – 2024), HMS Iron Duke (1993 – 2025), HMS Monmouth (1993 – 2025) och HMS Montrose (1994 – 2027) saknar ekolod 20187.

Industrialiseringsfasen skulle börja 2016. Turnaround in Strategic Defense Review 2015 som bekräftar programmet Globalt stridsskepp (GCS). Premiärminister David Cameron bekräftade de enda åtta typ 26:orna i anti-ubåtsversionen, men versionen för allmän användning är inte relaterad till programmet. Han letade nu efter en helt ny klass. Programmet Fregatt för allmänt bruk (GPFF) Eller Typ 31 lanserades.

Martlet Lightweight Multirole Missile Defense News | Industriell konsolidering Försvar | Militära flottkonstruktioner
HMS Sutherland i juli 2019, testade en enhet som gör det möjligt att koppla en fjärrmanövrerad 30 mm kanon med fem missiler Martlet Lättvikts Multirole (Medium Range Missiles (MMP) i Frankrike) från MBDA. De gör det möjligt att stärka asymmetriska och svärmkontrollmöjligheter. Systemet skulle kunna utrusta alla typ 23 fregatter och sedan typ 31 fregatter.

Manövern i strategin för brittiska sjötillgångar borde göra det möjligt, enligt dess konstruktörer, att sänka kostnaderna för ersättningsprogrammet för de fem Type 23 fregatter till den grad att man hoppas kunna beställa fler än fem i ett sammanhang av den framväxande debatten om det otillräckliga antalet jagare och fregatter i den brittiska flottan. Det målsatta tonnaget var i storleksordningen 4000 ton.

Två ytterligare begränsningar läggs till efter publiceringen av Nationell skeppsbyggnadsstrategi (6 september 2017): utformningen av den framtida fregatten bör göra det möjligt att exportera den och komplettera arbetsbördan för brittiska designkontor och varv. Å andra sidan, och därefter, är enhetskostnaden för konstruktion av framtida fregatter satt till 250 miljoner pund sterling (eller 278,37 miljoner euro (2015).

För London är det en fråga om att vitalisera sin marinindustri genom att kräva nationell design och konstruktion av dess strids- och hjälpfartyg, vilket utgör en vändning efter klassen Tide av fyra tankfartyg byggdes i Sydkorea men färdigställdes i Storbritannien. Programmet Carrier Vessel Future (FVC) tjänade redan till att omstrukturera den brittiska sjöfartsindustrin.

Ett första anbudsförfarande inleddes till förmån för programmet Fregatt för allmänt bruk (GPFF) 2017. Fyra industrikonsortier svarade mellan oktober och november 2017: BMT föreslog fregatten Venator 110, Babcock medPilspets 120, BAE Systems samarbetar med Cammell Laird eftersom dess lastplan är full (Typ 26, offshore patrullfartyg River batch 2) för att föreslå Leander.

Slutligen BMT kommit närmare Babcock mellan november 2017 och maj 2018.Pilhuvud 120 behölls som gemensamt förslag och omvandlas till Arrowhead 140. Dessutom, Ferguson Marin (Glasgow), Harland & Wolff (Belfast), Odense (Danmark), Thales Storbritannien, gick med i konsortiet. Detta är återupptagandet av planerna för klassens danska fregatter Iver Huitfeldt, fullastade 6600 XNUMX tons luftvärnsfregatter, designade av Odense.

Typ 31 andra proceduren Försvarsnyheter | Industriell konsolidering Försvar | Militär flottkonstruktion
programmet Fregatt för allmänt bruk (GPFF) som sjösattes 2015 syftade till en mellanstor fregatt i storleksordningen 4000 12 ton och det var i slutändan förslaget med störst deplacement som vann den 5800 september med XNUMX XNUMX ton fullastat.

Det första anbudsförfarandet avbröts den 25 juli 2018 eftersom, enligt försvarsministeriet, villkoren inte uppfylldes, eftersom tillverkare inte officiellt föreslog erbjudanden som var acceptabla för programmets mål. Tävlingen relanserades i november 2018 med konsortiet av Babcock föreslårArrowhead 140, BAE Systems/Cammell Laird la Leander et Atlas Elektronik UK/Thyssenkrup Marine Systems gick med i tävlingen med MEKO A-200.

Den 12 september 2019 meddelade försvarsministeriet att man behåller förslaget från konsortiet som leds av Babcock baserat påPilhuvud 140. De två parterna inledde sedan exklusiva förhandlingar och dessa avslutades den 15 november 2019. Fregattens allmänna utformning förfinades och modifierades (framsidan av broblocket, omkonfigurerbart uppdragsområde, flygtekniska installationer). Produktionskostnaden per enhet var fortfarande fastställd till 1250 1468,61 miljoner pund sterling (2019 2000 miljoner euro (2349,78) för fem fregatter. Kostnaden för det totala programmet inklusive aktierna för de andra medlemmarna i konsortiet och därmed en del av utrustningen Den uppgick till 2019 31 miljoner pund sterling (469,95 miljoner euro (XNUMX), vilket värderar Type XNUMX-fregatten till XNUMX miljoner euro.

Tillägget av kostnader kan inte vara fullständigt utan att specificera att de framtida byggarbetsplatserna för de fem fregatterna kommer att finansieras av Offentligt inredd utrustning (GFE). En del av vapensystemen kommer att lossas fregatter Typ 23 som Sea Ceptor (CAMM). Det skulle vara logiskt att detsamma gäller för system som kombinerar en fjärrmanövrerad 30 mm kanon med fem missiler Martlet Lätt Multirole Missil (8 km, Mach 1,5) för att utrusta Typ 23. Man hoppas också att ljud 2087, efter att ha utrustat åtta fregatter Typ 23 sedan lika många fregatter Typ 26, är installerad på de fem fregaterna Typ 31 när den ersätts, förmodligen av en ultralågfrekvent ekolodssvit på Typ 26.

Den slutliga enhetskostnaden för Typ 31 skulle då vara ganska nära 600 miljoner euro, långt ifrån bilden av " lågpris fregatt » fastnade i sitt skrov jämfört med Typ 26 (1000 miljoner pund sterling eller 1173,79 miljoner euro per fregatt (2019).

Typ 31 arkitektur Försvarsnyheter | Industriell konsolidering Försvar | Militär flottkonstruktion
Arkitekturen av Type 31 presenterar tre huvudsakliga intressanta punkter: 1) marinartilleri inriktat mot luftvärnsförsvar med höga eldhastigheter och möjlighet till korseld på alla sektorer; 2) två konfigurationszoner som är de fyra sidofacken och området under cockpit och 3) CODAD-framdrivning snarare än CODOG.

La Typ 31 baserat påPilhuvud 140 blir en ca 138,7 meter lång fregatt med en helljus (största bredd) på 19,75 meter. Djupgåendet ska vara 4,8 meter. Deplacementet vid full last skulle vara i storleksordningen 5800 ton. Maxfarten skulle vara 28 knop, autonomin bör vara 9000 12 sjömil vid 28 knop och matkapaciteten 100 dagar. Den kommer att bemannas av en besättning på 60 seglare med logikapacitet för att ta emot ytterligare XNUMX passagerare.

Framdrivningen kommer att vara av typen Kombinerad diesel och diesel (CODAD) med fyra dieselmotorer grupperade två och två i två separata fack som driver två axellinjer med propeller med variabel stigning. Mycket särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt valet av dieselmotorer eftersom jagarna Typ 45 har drabbats av många motgångar med sina dieselgeneratorer i tropiska vatten, till den grad att de infört ett ersättningsprogram.

Kampsystemet för framtida byggnader kommer att vara Tacticos baslinje 2 de Thales. Valet av luftövervakningsradar föll på NS100 föreslagen av Thales. Det är en tredimensionell radar med aktiv antenn och elektronisk skanning (aktiv elektroniskt skannad array (EASA) arbetar i S-bandet. Det är känt att ha en räckvidd på cirka 280 km radie. Den skulle vara överlägsen radar i sina egenskaper Artisan av Typ 23 och Type 26. När fregaterna sjösätts, en skrovekolod UMS 4110 Kingklip kan vara närvarande men tvivel kvarstår. A ljud 2087 bogserad med variabel nedsänkning (Variabelt djup ekolod (VDS) aktiv vid mycket låg frekvens kan läggas till under fartygens operativa livslängd när de lossas från Typ 26.

Den huvudsakliga artilleripjäsen på fördäcket kommer att vara 57 mm Mk 110 Mod 0 de Bofors med 1000 skal i butik. Brandhastigheten är 240 granater/minut för en användbar räckvidd på 17 000 meter. Detta kommer att innebära att observera om skalet Programmerbar och Proximity-fused (3P) behålls eftersom det väckte sensation i Frankrike med avseende på dess luftvärns- men också anti-ytförmåga mot flera lätta båtar.

Det sekundära artilleriet kommer att omfatta två stycken 40 mm Mk4 de Bofors, i stället för 20 mm-systemet Phalanx CIWS tidigare önskat. Det första tornet av 40 mm Mk4 kommer att integreras på en Taket dominerar rum 57 medan det andra tornet kommer att installeras ovanför flygplanshangaren. Idealisk konfiguration som låter dig slå de främre och bakre sektorerna och korsa eld på babords och styrbords sektorer med endast två delar. Två fjärrmanövrerade 30 mm kanoner kunde monteras på baksidan av navigationsbrons vingar. Det återstår att se om det blir system som kombinerar en fjärrmanövrerad 30 mm kanon med fem missiler. Martlet Lätt Multirole Missil (8 km, Mach 1,5) Typ 23.

Typ 31-konfiguration Royal Navy fördäck Defense News | Industriell konsolidering Försvar | Militära flottkonstruktioner
Denna frontvy av Type 31-modellen med den konfiguration som antogs av Royal Navy (oktober 2019) gör att vi kan uppskatta närvaron av lätt artilleri. Det misstänks att brons två vingar får varsin fjärrmanövrerad 30 mm kanon kopplad med fem Martlet lätta multirolmissiler.

Det vertikala uppskjutningssystemet Sea Ceptor (24 x CAMM) kommer att integreras i överbyggnaden, mellan broblocket och den bakre masten, och kommer därför att tas varje gång en fregatt avväpnas Typ 23. Reserverna som planeras i fregattens arkitektur skulle göra det möjligt att ta emot uppskjutningscontainrar på 8 yta Fartygsstyrda vapen (SSGW), de interimistiska anti-skeppsmissiler som kommer att göra kopplingen mellan Harpunblock 1C et les Future Cruise/Anti-Ship Vapen (FC/ASW) och därför är leveranser planerade från 2022 till 2024. Det skulle också vara möjligt att komplettera det vertikala uppskjutningssystemet med fyra åttdubbla utskjutare Mk 41. Men detta skulle helt klart kräva avstigning Sea Ceptor och välkomnar dess missiler CAMM i nya launchers. Som en påminnelse, dessa luftvärnsmissiler CAMM kan staplas i fyra (“ quad-pack ") i launchers Mk 41 ou SYLVER A43 et A50.

Royal Navy har ännu inte kommenterat relevansen av en förmåga att avfyra kryssningsmissiler för sin ytflotta, och i synnerhet att förena den marina komponenten av antiballistiska missiler med dess jagare Typ 45. Valet av missiler för dessa två operativa förmågor kommer förmodligen att avgöra valet av bärraketer mellan amerikanska lösningar (Mk 41 Slaglängd (RIM-161 standardmissil 3 et RGM-109E Tomahawk Land Attack Missile Block IV) och fransk-italienska (SYLVER A50 (ASTER Block 1 NT) Och A70 (Sjökryssningsmissil (MdCN).

I mitten av fregatten finns fyra flerfunktionsvikar som kan ta emot lika många halvstyva båtar som ytdrönare (Obemannad yta Vehikel (USV) eller ubåtar (Autonom Underwater Vehikel (AUV). Containrar som är värd för uppdragsmoduler kan lastas i dedikerade utrymmen under helikopterdäcket över en yta av 119 m² och en volym av sex Twenty-Foot Equivalent-containrar (EVP ou Tjugofots ekvivalent enhet (fördraget). Detta väcker frågan om valet av dessa kompletterande uppdrag.

Minkrigföring kan vara en hypotes eftersom dess arkitektoniska val verkar göra det möjligt att ta emot en drönad svit av minkrigföring. Hypoteserna som rör brittiska val för det fransk-brittiska Maritime Mine CounterMeasures-programmet (MMCM) när det gäller förekomsten av en dedikerad byggnad kommer att återlanseras, går den franska flottan mot en sådan byggnad. där Typ 31 kommer kanske att kunna projicera en minkrigsförmåga långt och under lång tid medan London är fast beslutet att basera en fregatt Typ 23 i Persiska viken och att en minkrigsförmåga är permanent utplacerad där.

Flygplanshangaren är designad för att rymma en tung Merlin HM.1-helikopter för anti-ubåtskrigföring. Helikopterplattformen är designad för att stödja landningar av Chinook HC Mk4 à Mk6/6A.

Med en viss paradox, Type 26 fregatter av batch 1 (HMS GlasgowHMS CardiffHMS Belfast) och sats 2 (HMS birminghamHMS SheffieldHMS newcastleHMS edinburgh och HMS london) byggd av BAE Systems i Glasgow kommer fortfarande att vara i produktion (2017 – 2033) medan de fem fregaterna Typ 31 vars industrialisering kommer att påbörjas på Rosyth-varvet 2021 kommer alla att ha levererats, senast 2028. Den första Typ 31 bör antas 2023, samma år som den första franska försvars- och interventionsfregatten. där Kunglig Navy har ännu inte namngett byggnaderna i denna klass.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna