Arquus Scarabee, ett koncentrat av innovationer i ett franskt lätt pansarfordon

- Annons -

Trots misslyckandet i dess Armored Buggy, eller CRAB, som presenterades vid Eurosatory 2012 som en potentiell ersättning för LAV, förmodligen för långt före de väpnade styrkornas behov, Arquus, som tog över Panhard-varumärket 2012, fortsatte att arbeta med sitt koncept för ett högpresterande lätt pansarfordon. Arbetet med Scarab, den utsedda efterträdaren för CRAB, började 2017, och prototypen presenterades på Eurosatory 2018, vilket skapade samma intresse som CRAB 6 år tidigare från besökare och press, men lyckades inte att inte få försvarsdepartementet att intressera sig närmare för det, medan ersättningen av de LAV som för närvarande är i tjänst inte bör ske före nästa LPM, 2026.

Prestanda på hög nivå

Scarab imponerar med sin futuristiska design, liknar den hos CRAB, och som påminner om bilen som Batman körde i "The Dark Knight". Men utöver designen är det fordonets prestanda som sticker ut från den tidigare generationen av lätta pansarfordon. Med en 330 hk hybridmotor har Scarabée ett effekt / viktförhållande på 38 hk per ton, vilket ger en toppfart på över 90 km / h, 70 km / h i all terräng. Framför allt är det lätta pansarfordonets rensningsfunktioner exceptionella för ett fordon av denna storlek, vilket motsvarar det för VBCI, som är känt för att vara mycket smidigt.

arquus skalbagge
Scarabée har ett effekt / viktförhållande på 38 hk / ton, vilket ger stor rörlighet i all terräng.

LOGO meta defense 70 Försvarspolitik | Försvarsanalys | Konstruktion av pansarfordon

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna