Rapporten fördömer den brittiska arméns svaga eldkraft

Un rapport publicerad av det mycket seriösa Royal United Services Institute, gör en kompromisslös observation angående den verkliga eldkraft som finns tillgänglig för den brittiska armén, som anses oförmögen att mäta sig med en motståndare som Ryssland, till exempel. Efter att ha markeratSvagheter hos Royal Navy i anti-ubåtskrigföring, och Royal Air Force när det gäller luftöverlägsenhet, är det den brittiska arméns tur, den brittiska armén, att bli föremål för en hård analys av en tankesmedja om dess effektiva medel och dess förmåga att motstå hög- intensitetengagemang, särskilt när det gäller dess påfallande brist på artillerisystem.

Idag har den brittiska armén endast 2 regementen utrustade med 155 mm och 39 kaliber AS90 självgående haubitser som togs i tjänst i mitten av 90-talet, med en hastighet av 24 haubitsar per regemente, samt 2 luftburna batterier. 105 mm L118 bogserade haubitser , utrustad med 6 stycken vardera, implementerad av 16:e luftanfallsbrigaden och av de 3 kommandobrigaderna, d.v.s. totalt endast 96 "rör" för en av de två största europeiska väpnade styrkorna, med Frankrike. Till detta kommer 35 guidade raketsystem med flera uppskjutningar eller GMLRS pansarraketuppskjutare med föråldrad prestanda. med moderna störningsmöjligheter ou till raketgevär som används av Ryssland.

L118 105mm försvarsnyheter | Artilleri | Konstruktion av pansarfordon
Den brittiska armén använder fortfarande många lätt bogserade L118 105 mm haubitsar

Men om denna eldkraft var tillräcklig i samband med asymmetriska engagemang som i Afghanistan eller Irak, två teatrar som har testat den brittiska armén hårt, är den på alla sätt otillräcklig i samband med ett högintensivt engagemang. , särskilt i ansiktet. ryska styrkor, tagna som exempel i rapporten. Faktum är att en enda rysk pansarbrigad har 81 mobila artillerisystem, allt från 152 mm självgående kanoner som Msta till flera raketgevär som Smerch eller Grad. Sålunda har gardets 4:e pansardivision, för en styrka av 12.000 XNUMX man, 130 självgående kanoner 2S19 Msta och 2S3 Akatsiya på 152 mm, och mer än 24 Grad och Uragan raketuppskjutare. Den har också 320 T80U, dubbelt så många som de 160 Challenger 2:orna i tjänst med den brittiska armén, och dess 63.000 XNUMX man.

Enligt den brittiska tankesmedjan skulle det på mycket kort sikt vara väsentligt för den brittiska armén att utrusta sig med minst 72 155 mm/52 kaliber självgående kanoner, ett regemente av moderna LRM:er och minst ett batteri av 120 mm självgående granatkastare per stridsenhet, för att återfå minimal eldkraft för att undvika katastrofal utslitning i händelse av ett inhopp. Dessutom bör pansarvärnskapaciteten också stärkas på mycket kort sikt, med minst ett batteri av fordonsmonterade pansarvärnsskydd per stridsenhet, liknande de engagemangsformat som användes i slutet av det kalla kriget.

2s19 msta s Försvarsnyheter | Artilleri | Konstruktion av pansarfordon
Rysk 152 mm självgående kanon 2S19 Msta överträffar brittiska AS90 självgående kanoner på nästan alla områden

Notera att den brittiska armén i april publicerade en begäran om information om anskaffning av självgående artillerisystem som en del av lanseringen av ett program i denna riktning. Brittiska BAe, franska Nexter, tysken Krauss Maffei Wegman och sydkoreanska Hanwha Defence Land System har redan anmält sitt intresse.

Denna rapport påminner om det observerade underskottet av självgående artillerimedel i den franska armén. För att kompensera för detta tillhandahåller LPM 2019-2025 förvärv av ytterligare 36 CAESAR självgående kanoner, som kompletterar de 77 som redan är i drift, samt 54 2R2M självgående murbruk på VBMR Griffon-fordon. Det bör dock noteras att trots dessa order kommer hela den franska arméns artillerieldkraft knappt att överstiga en enda rysk pansardivision. Bundeswehr har bara 108 2000 mm PzH 155 bandgående självgående kanoner och 38 MLRS flera raketgevär. Samtidigt har Frankrike och Tyskland initierat ett program, Common Indirect Fire System, som syftar till att designa ersättningar för 2000 mm CAESAR / PzH 155 i båda länderna, men tidtabellen för vilket är ännu inte klart definierad. Det är tydligt att artilleriet i Europa, liksom antalet stridsvagnar, är mycket otillräckligt för att uppfylla de verkliga eldkraftskraven för högintensiv strid.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna