Nato under spänning vid möten i London

Det minsta vi kan säga är att stämningen är tung under de Nato-möten som hålls i London idag. Flera händelser verkar verkligen skapa mer än betydande spänningar mellan de allierade, allt från Turkisk intervention i norra Syrien AUX uttalanden från den franske presidenten om ett Nato som misslyckas med att ta ansvar för stora frågor Från det ögonblicket. Uppenbarligen, med tanke på de diskussioner och förklaringar som följer på varandra, är det i dag att föredra att agera ensidigt och aggressiv mot sina egna allierade, eller avköpa utrustning från Ryssland, än att göra en objektiv bedömning av alliansens dysfunktioner...

På sidan av mötet gjorde den amerikanske presidenten Donald Trump mycket hårda och kränkande uttalanden mot den franske presidenten och som vanligt mot Frankrike i allmänhet. Även om den idag ställer européerna inför ett fait accompli angående utträde ur INF-fördraget et Open Sky-fördraget, och att han aldrig slutade kritisera Atlantiska alliansen och dess kostnader för USA, nu blir han multilateralismens och Natos apostel genom att ta illa upp av den franske presidentens "respektlösa" uttalanden, som går så långt som att förklara att av alla europeiska länder är Frankrike det som hade störst behov av denna allians. För vad ? Mysterium... Frankrike är, i Nato, det enda landet som har ett helt nationellt tvåkomponents kärnkraftsavskräckande medel och en global försvarsindustri. Det är också det enda landet som inte har några amerikanska trupper på sin mark.

Emmanuel Macron Frankrike kommer att förbli militärt engagerad i Levanten 2019 Försvarsnyheter | Militära allianser | FÖRENTA STATERNA
Oavsett om det förblir i Nato eller inte kommer Frankrike att behöva stärka sitt försvar för att kunna påverka ödet och freden i Europa, som president Macron önskar.

När det gäller skälen till den franske presidentens klara iakttagelse, såsom att den amerikanska tillbakadragandet från norra Syrien övergav de kurdiska allierade till deras öde, följt av attacken som Turkiet utförde i denna region, finns det inget eko. Turkiet som dessutom är kränkt av att se Europeiska företag "distanserar sig" från sitt land efter detta ingripande, och som påminner oss om att om det skulle attackeras hade det fullt ut avsikten att få hjälp från alla sina allierade.

Pantomimen som utspelas idag i London bevisar bara att president Macron har rätt i sin uppfattning om den bana som Atlantiska alliansen följs i dag gentemot överdriven amerikansk makt och eliminerar alla föreställningar om multilateralism. Ad-hominem-attackerna som president Trump lanserade visar också gränserna för den transatlantiska diskussionen, och den snabbhet och häftighet med vilken Washington vill återställa ett huvud som sticker ut för mycket. En sak är säker, om han ville skapa fart i Frankrike för att lämna Nato, och samtidigt börja mer avancerat samarbete med Moskva i syfte att skapa en europeisk makt oberoende av Washington och Peking kunde han inte ha gjort det bättre. Om européer fortsätter att vilja delegera sitt försvar till Washington, kan det verkligen bli nödvändigt för Paris att återgå till en gallisk tradition, med förmågan att "välja dina krig och vinna dem".

Observera att samtidigt, ledaren för det brittiska arbetarpartiet, Jeremy Corbin, som talade som en del av den pågående kampanjen inför det kommande valet, förklarade att han var överens med kommentarerna från den franske presidenten i ämnet Nato. .

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna