Belgien, Rumänien, Grekland ... dessa europeiska länder som litar på den franska försvarsindustrin

I början av 2000-talet och i nästan 15 år misslyckades den franska försvarsindustrin att underteckna något betydande kontrakt oberoende i Europa och var tvungen att koncentrera sina ansträngningar i Mellanöstern och Asien för att upprätthålla en exportvolym kompatibel med den mycket låga aktiviteten hos den nationella ordern vid den tiden. Men under de senaste åren verkar det som om europeiska länder, åtminstone vissa, än en gång har litat på den här branschen för att leverera större utrustning, vilket hjälpte det stämma av den totala ökningen av försvarsbudgeten. Vi tittar tillbaka på de senaste kontrakt som undertecknats av den franska försvarsindustrin i Europa, liksom de mest lovande nuvarande tävlingarna.

Belgien, den privilegierade partneren

Vad har vi inte hört, och till och med läst, om det belgiska beslutet att förvärva den amerikanska F35, och inte den Rafale franska. Men på knappt ett år har Bryssel tilldelat fransk försvarsindustri två av de viktigaste europeiska kontrakten under de senaste 30 åren. I november 2018 meddelade de belgiska myndigheterna undertecknandet av CaMo-kontraktet för motoriserade kapaciteter, som rör förvärvet av 382 VBMR Griffon-pansarfordon och 60 franska Jaguar EBRC-spanings- och stridsfordon, gemensamt designade av Nexter, Arquus och Thales, för ett belopp på 1,6 miljarder euro. Belgien förvärvar inte bara de sista franska pansarfordonen utan gör det i syfte att optimera driftskompatibiliteten hos sina styrkor med franska styrkor, i ett tillvägagångssätt för utökat industriellt och operativt samarbete.

VBMR griffon närbild 1 Försvarsanalys | Belgien | Militärt flygplanskonstruktion
VBMR Griffon är avsett att bli ryggraden i de franska styrkorna

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Belgien | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna