Le Rafale och Meteoren har uppenbarligen efterlängtat i Indien!

Enligt webbplatsen "Times of India" har New Delhi bett Paris att tillsammans tillhandahålla de fyra första Rafale som kommer att börja användas i maj 2020 i Indien, minst 8 till 10 långdistansmissiler Meteor Air-Air. Denna begäran motiveras av de växande spänningarna mellan Indien och Pakistan, som i februari 2019 gav upphov till en stor luftstrid mellan indiska Su-30MKI, Mirage-2000 och Mig-21 Bison, och F16, Mirage 5 och JH -17 pakistanier, med förstörelse av ett flygplan på båda sidor. Men under detta engagemang fick de pakistanska F16C:erna, med hjälp av amerikansktillverkade AIM-120 Amraam-missiler som sträckte sig över 100 km, avfyrningslösningar där Su-30MKI-R77-paret inte lyckades.

Enligt rapporter, endast under detta engagemangIndian Mirages 2000 och deras MICA-E missilerM, som fick en räckvidd på mer än 50 km, lyckades haka fast de pakistanska enheterna utanför visuell räckvidd. Notera också att Su-30:orna, om de verkligen hade upptäckts av de pakistanska missilerna, tillämpade diagonalflygtaktik, känd som "Anti-Amraam", för att förhindra att F16:orna skjuter. Oavsett vilket behöver New Delhi nu akut ett flygplan utrustat med ett långdistansinkopplingssystem som överträffar prestandan hos den amerikanska AIM-120, i detta fall paret Rafale/Meteor.

JF17 Thunder SD10APL12 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt
Den pakistanska JF-17 Thunder är nu kapabel att använda SD10A-missilen, exportversion av den kinesiska PL12, en missil med prestanda jämförbar med den amerikanska AIM120

Utöver F16:orna utrustade med AMRAAM-missiler, fruktar New Delhi också uppkomsten av nya versioner av den kinesisk-pakistanska JF-17 Thunder fighter, utrustad med en AESA-radar och kapabel att implementera Kinesiska långdistansmissiler, såsom PL 21, som enligt källor kan nå mål över 150 km, eller SD-10A, exportversion av PL12 som kan nå längre än 100 km, givet att vara en kopia av European Meteor. Vidare är riskerna att dras in i ett engagemang mot de kinesiska flygvapnen, utrustade med J10, J11, J16 och J20, och även bära långdistansmissiler, långt ifrån uteslutna.

Faktum är att Rafale Indianer kommer sannolikt att uppleva särskilt tät operativ aktivitet så fort de träder i tjänst. Vi förstår från dessa uttalanden att det indiska flygvapnet inte planerar att ge sig själv tid att göra upp siffrorna med dessa flygplan, och att de kommer att sättas in mycket snabbt för att samtidigt säkerställa luftförsvars- och avskräckningsuppdrag mot båda motståndarna som omger Indien. Vi förstår också den höga grad av förtroende som IAF har för Rafale, och anledningarna till att det har varit, genom åren, den mest kraftfulla förespråkaren för den franska apparaten i Indien, även när stormen rasade.

R27R-missil på en Mig29 Defense News | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt
Indien har också beställt 1000 27 långdistansmissiler R30 från Ryssland för att utrusta sin SuXNUMXMKI, men vars prestanda är betydligt sämre än European Meteor.

Observera att Indien samtidigt beställde 1000 ryska långdistansmissiler R27, utsedd av NATO till AA-10 Alamo, ett kontrakt värt endast 200 miljoner dollar, för att stärka de långväga engagemangsförmågan hos dess Su30 MKIs. Denna missil anses allmänt vara sämre än R77 som redan är i bruk, men också betydligt dyrare än R27. Dessutom indikerade rapporter att New Delhi hade inlett förhandlingar med Moskva för att förvärvet av R37M (AA-13 Arrow) missiler med mycket lång räckvidd, kapabla enligt de ryska myndigheterna, att nå mål över 300 km bort, men begränsat till användning av imponerande och dåligt manövrerbara flygplan som tankflygplan och Awacs.

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna