Koninklijke Marine: bokstav B ges till ubåtbyggarna som valts ut för att ersätta Walrus

Nederländernas regerings statssekreterare för försvar, Barbara Visser, undertecknade fredagen den 13 december 2019 bokstaven B överlämnas till de tre ubåtsbyggare som valts ut för slutfasen av anbudsinfordran. där bokstaven B publicerades till och med genom ett pressmeddelande från Nederländernas försvarsministerium. Att behålla tre tillverkare skulle vara representativt för oförmågan hos de ministerier som var inblandade i beslutet att komma överens och till och med en källa till svårigheter för den fortsatta studien av förslagen. Det är nu officiellt att ersätta klassen ubåtar Valross påbörjas ett år senare än planerat.

ubåtar av holländsk klass Valross (Zr. Ms. Valross (1992), Zr. Fru. Zeeleeuw (1990), Zr. Fru. delfin (1993) och Zr. Fru. Bruinvis (1994) kommer att lämna tjänsten mellan 2028 och 2031 istället för den tidigare målperioden, det vill säga 2027 – 2031. Ett års försening kommer att öka det industriella trycket som kommer att tynga vinnaren av marknaden att komma fram fyra cent - seglare på fyra år med utvecklingstiden för seriechefen som är reducerad till ingenting.

Klassubåtsersättningsprogrammet Valross bör vara runt 3,5 miljarder euro enligt holländsk press. där bokstaven B specificerar att hela budgeten kommer att belasta enbart försvarsministeriets plånbok mellan 2019 och 2034.

Ersättningsprogram Valross som började, enligt de rättsliga förfarandena för offentliga kontrakt på mer än 25 miljoner euro i Konungariket Nederländerna, med att skicka en begäran om information i en " bokstaven A » till europeiska ubåtsbyggare. Detta innehåller kravdefinitionsfasen ("vad" och "varför" av behovet).

Den andra fasen var att börja med att skicka en " bokstaven B » till de framgångsrika anbudsgivarna. Detta brev skulle ha specificerat alla militära egenskaper som förväntas för dessa ubåtar och frågar "hur" behovet kommer att tillgodoses. Enligt schemat för Vitbok 2018, skulle brevet ha skickats 2018. Budgeten för 2020 sköt upp valet av finalister och därför skickade bokstaven B i början av 2020. Men en politisk vilja att föra denna fråga till stånd i slutet av 2019 var märkbar.

La bokstaven B, tretton sidor lång, beskriver hela det institutionella förfarandet som följts i enlighet med de rättsliga förfarandena som styr offentliga kontrakt värda mer än 25 miljoner euro och skildrar läget i utvecklingen.

A26 försvarsnyheter | Industriell konsolidering Försvar | Militär flottkonstruktion
A26-programmet gynnades av en order 2015: det framtida HMS blekinge (2024?) och HMS Skåne (2025?). SAAB, efter att ha köpt Kockums (2014) från TKMS som lät sitt svenska dotterbolag dö, arbetar för att vinna en utländsk order. Efter Australien (modell 612, 4000 ton) erbjuder SAAB, allierade med Damen, en variant av A26 (modell 712, ~ 3000 ton) i Nederländerna.

Det stadgas sålunda (s. 8), att propositionen av Navantia (S-80 Plus) anses inte vara tillfredsställande och utesluts därför från nästa fas. Ministeriet rapporterar att det spanska varvsföretaget förklarade att det inte kunde gå bort från hyllan utrustning (Militär 0ff Hyllan (ORD) i programmet S-80 för att tillfredsställa det holländska behovet som kräver en annan "variant".

Damen - SAAB Kockums (Modell 712 (A26), Sjögrupp (Barracuda) Och TKMS (Typ 212 CD (Gemensam utveckling) behålls (s. 8 och 9) under återstoden av anbudsinfordran. Eftersom detta inte är ett nytt behov, är det därför inte nödvändigt att följa proceduren för fas C. Förhandlingar börjar mellan dessa ubåtsbyggare och Defensie Materieel Organisatie (DMO eller Material Organisation Directorate) som en del av fas D av förfarandet, vars resultat kommer att vara undertecknandet av ett kontrakt med den framgångsrika anbudsgivaren.

Att behålla tre av de fyra ubåtstillverkarna verkar innebära att de nederländska ministerierna (försvar, utrikes, finans och ekonomi) som är involverade i förfarandet definitivt inte kan få till, om inte ett beslut, åtminstone ett samförstånd. Navantia utesluts enbart för att dess industriella förslag inte kan utvecklas tillräckligt för att möta nederländska behov. Denna virtuella frånvaro av beslut gör en viss rädsla för att den detaljerade studien och den dialog som kommer att upprättas mellan DMO och kandidaterna överskrider precis den holländska administrationens kapacitet att genomföra studien av förslagen samtidigt som de övervakar deras utveckling.

SMX Nederländernas försvarsnyheter | Industriell konsolidering Försvar | Militär flottkonstruktion
Naval Group erbjuder i Holland en båt med mer än 3000 ton dykdeplacement. Detta är en ny version av vad som borde kallas Barracuda-"familjen" som redan inkluderade klasserna Attack (Australien) och Suffren (Frankrike). Denna ubåt kännetecknas av sina dykstänger placerade på massivet och av ett skrov helt täckt med ekofria plattor.

De tre ubåtsbyggarna i slutfasen av anbudet kommer att engagera sig i en hård strid. SAAB Kockums måste komplettera sin arbetsbelastningsplan för att säkerställa upprätthållandet av sin kompetens och sin ekonomiska bärkraft. Det svenska försvarsdepartementet verkar inte vara öppet för en ytterligare och kommande beställning av ubåtar från programmet A26. TKMS är också känt för att vara i svårigheter eftersom dess huvudsakliga ubåtskontrakt (Turkiet, Sydkorea, Singapore) närmar sig sitt slut. DE Typ 212 CD i Norge är i en svår situation och Sjögrupp föreslår italienare att inte beställa sin version av Typ 212 CD. Sjögrupp kan bara ta tillfället i akt att snarare sätta i svårigheter TKMS que SAAB Kockums med perspektivet att få övertaget över omstruktureringen av den europeiska flottan och tvinga den tyska industrimannen att komma till förhandlingsbordet.

Målet som anges av bokstaven B är att kontraktet kommer att formaliseras 2022 efter att ha granskats av det nederländska parlamentet. Detta kan innebära förståelse för att en budgivare kan väljas 2021 så att exklusiva förhandlingar kan genomföras mellan 2021 och 2022.

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna