Thales och Rheinmetall går samman för att utrusta tyska helikoptrar med raketer

Under Operation Desert Storm 1991 fann västerländska flyg- och markstyrkor att användningen av raketer, vare sig från stridsflygplan eller helikoptrar, utsatte flygplan dramatiskt för luftfartygsförsvar. motståndare och handeldvapen. För att få tillräcklig precision tvingades enheterna att närma sig den så nära som möjligt. Således återvände brittiska och franska jaguarer från uppdrag bokstavligen med projektiler och krävde långa och kostsamma reparationer. Faktum är att korgar med raketer blev allt sällsynta under stridsflygplanens vingar och utrustade beväpnade helikoptrar endast i samband med asymmetriska konflikter och krigföring mot motstånd.

I början av 2010-talet nya familjer luftburna raketer med laserledning. De ökar inte bara strejkens noggrannhet, men de tillåter också att enheter skjuter sina projektiler från ett säkert avstånd och för att inte utnyttjas av handeldvapen eller småkalibrerade luftfartygsvapen. . Förknippad med de nya högpresterande optronic-enheterna som nu utrustar moderna stridsflygplan och med induktionständningen av drivmedelsladdningen som möjliggör förenklat och säkert underhåll blev den luftburna raketen återigen på bara några år en teknik som kombinerar effektivitet och enkelhet, samt en särskilt låg kostnad för användning, jämfört med andra guidade ammunition.

airbus h145 helikopter H145 EXPH 1745 11 1170x610 Försvarsnyheter | Tyskland | Konstruktion av militärhelikoptrar
[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Tyskland | Konstruktion av militärhelikoptrar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna