Singapore väljer vertikal startversion F35B för att ersätta F16

Det amerikanska utrikesdepartementet har meddelat att det har godkänt försäljningen av 12 F35B, en vertikal start- och landningsversion av Lockheed-Martin-flygplanet, för att ersätta några av F16 som är i tjänst hos Singapore Air Force fram till 2030 Kontraktet, uppskattat till 2,75 miljarder dollar, bryts upp i 4 enheter i fast ordning, och 8 alternativ, samt alla tjänster och reservdelar för underhåll och utbildning av besättningar och teknisk personal.

Valet av F35B, som särskilt utrustar US Marines Corps och Royal Air Force för att beväpna hangarfartyg och attackhelikoptrar, och som är betydligt dyrare än US Air Force F35A, avslöjar. en utveckling av spänningar i Indo-Stillahavsteatern. Royal Singapore Navy har inga fartyg som potentiellt kan implementera sådana enheter eller kan utvecklas i detta perspektiv, vilket är fallet i Sydkorea eller Japan. Som Taiwanär målet med detta förvärv därför troligen att kunna sprida dessa flygplan på provisorisk eller improviserad mark, för att upprätthålla en luftresponskapacitet om dess flygbaser skulle träffas.

Singapore F15SG försvarsnyheter | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Singapore Air Force har 40 F15SGs, varav 10 sänds till USA för besättningsträning

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna