Ryssland väljer Tu-204 som framtida sjöfartsflygplan

Maritim patrull är ett område som är relativt okänt för allmänheten. Oftast beroende av marinflygstyrkor, består den av långväga flygplan, utrustade för att upptäcka, övervaka och eventuellt engagera fartyg och ubåtar som finns i ett stort havsområde, ibland mycket långt från kusten. Maritima patrullflygplan, som franska Atlantic 2, amerikanska P3 Orion eller ryska Tu-142, var traditionellt flygplan utrustade med turbopropmotorer, utformade för att fungera i mycket låg höjd och vid låg hastighet, särskilt för att använda detektorn. magnetisk anomali som gör det möjligt att upptäcka variationer i jordens magnetfält i närvaro av en stor metallmassa i närheten, och därför att upptäcka en ubåt under dykning.

Men MAD (Magnetic Anomaly Detector) är inte den enda detektionsutrustningen som är tillgänglig för ett maritimt patrullflygplan, som också implementerar en kraftfull ytradar, passiva elektromagnetiska utsläppssystem (ESM) och frigörbar ekolod, kallad Suno-boj, används för att detektera en nedsänkbar position. När det väl är placerat kan flygplanet distribuera akustiskt styrda luftburna torpeder och undervattensminor mot ubåtar, guidade bomber och antifartygsmissiler mot fartyg.

roblin poseidon Analys Försvar | Maritime Patrol Aviation | Militärt flygplanskonstruktion
P8 Poseidon representerar det nya maritima patrullflyget i medelhöjd med överlägsen prestanda jämfört med föregående generation
[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Aviation de Patrouille Maritime | Construction aéronautique militaire

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna