Den första skvadronen i indiska Su30MKI utrustad med Brahmos-missiler gick i tjänst

Det tog 12 år för den första indiska Su30MKI-stridsskvadronen utrustad med Brahmos tunga supersoniska anti-skeppsmissil förklarades fungerande, efter att missilprototypen levererades till indiska myndigheter 2008. Men det är nu. sak gjort, eftersom enligt The Times of India är den 222: e skvadronen "Tigershark" från det indiska flygvapnet nu utrustad med Su-30MKI modifierad för att implementera den nya missilen och säkerställa "noggrann övervakning" av marinrörelser. i Bengalbukten. I slutet av året kommer skvadronen att ha tagit emot 18 av de 40 flygplan som modifierats för detta ändamål.

Att en ny missil tas i bruk i Indien kommer sällan till nyheterna, men i fallet med Brahmos är det annorlunda. Faktum är att denna 2,5 ton missil (3 ton för sjö- och landversionen) och 8 meter lång för sin Brahmos-A luftburna version, dvs dubbelt så lång och 3 gånger massan som den största av de MM40 Exocet i tjänst i Frankrike, kan träffa mål upp till 400 km bort med en hastighet på 3 gånger ljudets hastighet. Även om det inte faller inom kategorin hypersoniska missiler, gör Brahmos hastighet det till ett formidabelt vapen, bara inom ramen för de bästa integrerade luftfartygs- och missilsystemen, som det europeiska PAAMS-systemet eller Amerikanska Aegis. Även när de ställs inför dessa system är reaktionstiderna så korta att implementeringen av skyddssystemen inte garanteras.

Franska flottans luftvärnsfregatt Forbin från det fransk-italienska Horizon-programmet News Defense | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
PAAMS-systemet som utrustar fregatten Chevalier Paul är en av få som kan fånga upp en Brahmos
[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna