Tilldelningen av kontraktet MKS180 till den holländska Damen kommer att ifrågasättas i domstol

Det var uppenbarligen att förvänta sig. Industrikoncernen German Naval Yards Kiel (GNYK), partner till TKMS i tävlingen om att designa och tillverka de tunga fregatterna i MKS 180-programmet för den tyska marinen, dömde till förmån för de holländska skeppsvarven Damen associerad med den tyska gruppen Blohm + Voss, har meddelat att den kommer att ifrågasätta detta beslut i domstol. TKMS konkurrerar med Naval Group och ett partnerskap mellan Damen och svenska Saab för att ersätta Walrus ubåtar till Royal Dutch Navy, det verkar därför osannolikt att det kommer att gå med i denna åtgärd, vilket förklarar att det är dess partner, GNYK, som tillhör Holding Privinvest som också äger bland annat de franska varven CMN, som ensam leder lag- och medieavgiften.

K130 Corvette 2 Tyskland | Försvarsanalys | Militär flottkonstruktion
K130-korvetterna anfördes Blohm + Voss och Privinvest

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Försvarsanalys | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna