DGA meddelar ordningen på 54 Griffons MEPAC utrustade med 120 mm 2M2R-murbruk

i en pressmeddelande publicerad 24 januari, GME Scorpion - Momentary Group of Companies som består av Nexter, Arquus och Thales - förklarade att DGA hade meddelat dem den 30 december 2019 om en ny godkännande av kontraktet för SCORPION-programmet. Detta godkännande avser beställningen förväntat sedan förra sommaren av 54 pansarfordon med flera roller, utrustade för att bära en 120 mm randig murbruk i sitt grepp. Tillägget gör det således möjligt att uppfylla målet för 1872 SCORPION-fordon som föreskrivs i den nuvarande militära programmeringslagen.

Denna nya variant av Griffon betecknas MEPAC för Embedded Mortar For Contact Support, varvid morteln i fråga är 2R2M från Thales. En riktig internationell framgång, och redan beprövad i strid, är den här nya generationens mortel konstruerad för att transporteras ombord på motorfordon. Det utrustar således Saudiarabien, ombord på M113-fordon, Italien ombord på 8 × 8 Freccia, Malaysia på bandfordon och 8 × 8 samdesignade med Turkiet eller Sultanatet Oman. på VAB-basis. En version härledd från 2R2M, Dragon Fire, utrustar också USMC ombord på LAV-25, eller annars bogseras av Humvee. Som förberedelse för Griffon MEPAC-kontrakt testade armén också MEPAC ombord på en 6 × 6 VAB modifierad för omständigheterna.

DCV9bBEXgAEbdnt Analysis Defense | Konstruktion av pansarfordon | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
En 6 × 6 VAB har specialmodifierats för att möjliggöra att den inbyggda 2M2R kan testas under driftsförhållanden. Om en del VAB 4 × 4 hade levererats med en 81 mm mortel, driver armén nu bara bogserade mortel.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Konstruktion av pansarfordon | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna