Budgetnedskärningar hindrar moderniseringen av indiska marinen mot Kina

För att klara den mycket snabba uppgången av den kinesiska folkets befrielsearmémarin, som kommer att växa från 330 ytbåtar och 67 ubåtar idag, till 450 ytbåtar och 100 ubåtar 2030 , var den indiska flottan från 2012 engagerad i en omfattande plan för modernisering och förlängning för att ta den från de 130 fartygen som för närvarande är i tjänst till 200 fartyg i linje 2030, inklusive 2 marinflyggrupper runt hangarfartygen IAC-1 INS Vikrant och INS Vikramaditya. Men nedgången i den indiska statens budgetintäkter, kopplad till nedgången i landets tillväxt, som föll från 8,5% 2015 till 5% 2019, har betydande konsekvenser för genomförandet av denna plan.

Under flera år och fram till 2015 förblev budgeten som ägnas åt La Défense av New Delhi stabil på cirka 51 miljarder dollar, trots den ofta mycket betydande tillväxten i den nationella ekonomin. Under 2015, inför den uppenbara omvandlingen av kinesisk militärmakt och förstärkningen av Pakistan på grundval av en alltmer solid allians med Peking, inledde premiärminister N. Modi en plan för att snabbt modernisera sina väpnade styrkor, samtidigt till dess försvarsindustri. Mellan 2015 och 2019 ökade den indiska försvarsbudgeten från 55 miljarder dollar till 66 miljarder dollar. Samtidigt minskade dock den andel av utgifterna som tilldelades den indiska marinen från 18% till 12%, vilket resulterade i en effektiv minskning av anslagen på nästan 2 miljarder dollar per år.

INS Kalvari Scorpene försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
INS Kalvari, första av 6 ubåtar av Scorpene-typ i P75-programmet

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna