Japan avslöjar framtida FX-fighter ... och ställer många frågor

- Annons -

I december förra året ändrade det japanska försvarsdepartementet (MoD) namnet på sitt kampflygprogram från "Future Fighter" till "FX", vilket symboliskt markerade början på utvecklingsfasen för detta nya flygplan. Enligt våra kollegor på Jane borde MoD formalisera ramverket som möjliggör utveckling av valutor i samarbete med en utländsk partner i slutet av året. En första illustration av det framtida flygplanet presenterades för tillfället och visar en flygkropp som påminner om F-22, medan vinge / svanskonfigurationen snarare framkallar NGF för det fransk-tyska FCAS-programmet.

Detta nya flygplan bör gå in i tjänst med JASDF (Air Self-Defense Force of Japan) i mitten av 2030-talet och därmed ersätta F-2A, den sista jaktplanen som designades i Japan på F-16C-basis. Det framtida utvecklingsschema som nämns av Jane's skulle göra det möjligt att leverera det första flygplanet innan F-2-utdraget börjar. Detta insisterande på att ersätta F-2 ifrågasätter emellertid den framtida flygplanens roll och programmets historia.

stridsflygplan f 15 japan försvarsanalys | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Med ankomsten av F-35 verkar utbytet av antifartyg F-2 vara en mycket lägre prioritet än den för luftöverlägsenhet F-15C, som för närvarande moderniseras.

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter
- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna