Vi vet nu mer om den nya F-15X Advanced Eagle från det amerikanska flygvapnet

Förvärvet av F-15s i en ny standard för USAF har tagit ett nytt avgörande steg denna vecka. De amerikanska regeringens inköpscentra har just publicerat förfrågningar från Boeing och motortillverkaren General Electric om förvärv av "obestämda mängder" av F-15EX-stridsflygplan och F110-reaktorer. Även om detta inte är ett kontrakt i sig, tillåter detta tillvägagångssätt tillverkarna att förbereda sig för dem för att påskynda framtida leveranser.

Som en påminnelse beviljar försvarsdepartementets finansiering för 2020 USAF nästan en miljard dollar för förvärvet av 8 F-15X, inklusive två testplan som bestämmer relevansen för framtida leveranser. Detta förvärv kommer således initialt från ett politiskt beslut som drivs av senaten och inte från en begäran från USAF som förblir prioriterad i samband med sina leveranser av F-35. För lagstiftaren är köp av F-15X parallellt med F-35 och med ommontering av vissa F-15C den enda lösningen som gör det möjligt för USAF att kompensera för åldrandet av sin flottan och möjliggör introduktion av 72 nya enheter varje år.

F 15EX Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Till skillnad från Project Silent Eagle borde Advanced Eagle inte se sin stealth förbättrad, men den tar över den dramatiska ökning av nyttolast som Boeing erbjuder.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.Ladda ner artikeln i pdf-format

Funktion reserverad för professionella prenumeranter

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna