Leonardo köper schweiziska Kopter och dess SH09 lätta helikopterprogram

Meddelandet föll förra veckan på Heli-Expo i Kalifornien: den italienska flygkoncernen Leonardo har beslutat att förvärva det schweiziska företaget Kopter Group, tidigare känt som Marenco-Swisshelicopter och idag drivs av en fond av investering som innehas av den ryska miljardären Alexander Mamut. Med drygt 300 anställda är Kopter bara en start-up jämfört med den italienska jätten. Detta särskilt innovativa schweiziska företag hade emellertid ett starkt argument: dess nya SH09-ljushelikopter, som därför borde ingå i Leonardos katalog.

Leonardo kommer att spendera minst 185 miljoner dollar på detta köp, men en tioårig uttagsbestämmelse borde utan tvekan leda till att den italienska gruppen betalar större belopp (upp till 500 miljoner dollar) för framgången med SH09. är där. För Leonardo ses en sådan transaktion som en alternativ lösning på den interna utvecklingen av en ny lätt enlinjehelikopter som skulle ha kostat lika mycket, men infört flera års utveckling, där SH09 har flygt sedan 2014 och avslutar dess utveckling.

kopter sh09 s3 Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Industriell konsolidering Försvar
Kopter SH09 har väldigt eleganta linjer och verkar visa utmärkt prestanda för en enhet i sin klass

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | Tränings- och attackflygplan | Industriell konsolidering Försvar

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna