Italien kunde sälja sina två sista FREMM till Egypten

De senaste dagarna har det gått rykten i den italienska pressen, efter avslöjningarna från Start Magazine, att Fincantieri och den italienska staten förhandlar med Egypten om försäljning av två FREMM-grupper av Bergamini-klassen, hämtade från de två senaste byggnaderna. planerat för Marina militare. En sådan försäljning skulle göra det möjligt för Egypten att komplettera ytflottan, som redan har en FREMM som förvärvades i Frankrike 2015.

En sådan försäljning, om finansieringsavtalen skulle hittas, skulle sedan lägga till en lång lista över transaktioner som genomförts mellan Egypten och europeiska varvsindustrin sedan Hosni Mubaraks störtande år 2011. Förutom FREMM ex -Normandia, lokalt betecknad Tahya Misr, har den egyptiska marinen förvärvat fyra Gowind-korvetter, också designade av den franska sjöfartsgruppen och delvis byggda lokalt, liksom två helikopterbilar av typen Mistral som ursprungligen byggdes i Frankrike för redovisning av Ryssland. Medan ett alternativ för ytterligare två Gowinds diskuterades, beslutade Kairo äntligen förra året att köpa sex Meko 200 lätta fregatter från den tyska TKMS, som också byggde de fyra ubåtarna Type 209 som beställdes av Egypten mellan 2011 och 2014. När vi vänder sig till Fincantieri för två nya FREMM skulle Egypten då ha en tredje leverantör av stora marinvapen i Europa, medan Italien skulle göra ett stort genombrott på den egyptiska flottmarknaden, som för närvarande är säkrad av franska, tyska och amerikanska tillverkare.

FREMM Italiens försvarsnyheter | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
FREMM-GP Carlo Bergamini, topp i den italienska FREMM-klassen. Lägg märke till närvaron i frontområdet av en 127 mm pistol som är typisk för GP-versioner, vilket skulle göra det möjligt för den egyptiska marinen att ge konventionellt marin eldstöd till stöd för dess amfibieoperationer.

Marina militaren är redo att dela med två FREMM?


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna