Nya Poseidon P-8A-vapen kan göra det till en bombplan

- Annons -

Som en del en informationsbegäran till branschen US Navy Air Systems Command (NAVAIR) publicerade på det nya federala inköpscentret online, har avslöjat en del av sina planer på att utöka den operativa kapaciteten för sin flotta av maritima patrullflygplan P-8A Poseidon. Detta skulle verkligen innebära integration av nya beväpningar på Poseidon. Dessa beväpningar skulle utöka sin militära kapacitet avsevärt, så att den blev en verklig regional bombare samtidigt som den blev mer formidabel än någonsin för sjökrig på och under vatten.

Debatten om omfattningen av P-8A: s operativa spektrum har rasat i flera år inom den amerikanska marinen, ytflottan vill att NAVAIR ska fortsätta att ägna sin Poseidon till maritima operationer, till stöd för flottan, medan att amerikanska marinflygare regelbundet stödde idén att utöka kapaciteten i sina flygplan. Exemplet med det franska Atlanten 2, som regelbundet arbetar för att stödja landstyrkor, återupptas också flera gånger i offentliga diskussioner kring detta ämne.

Nya Zeeland P8 Defense News | Maritime Patrol Aviation | Strategiska bombplan
Liksom många PATMAR-flygplan bär P-8 sina vapen både i lastrummet och under taket. Den har således en utmärkt bärförmåga som gör det möjligt att göra en regional bombplan eller en kraftfull luftstödsenhet.

LOGO meta försvar 70 Försvarsnyheter | Maritime Patrol Aviation | Strategiska bombplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna