Kommer den franska marinen att vara allmänt utrustad med en 40 mm RAPIDFire-pistol?

Frågan om medium artilleri på ytfartyg i den franska marinen har redan uppstått i flera år, till den punkten att den allmänna konfigurationen av de framtida FDI-fregatternas artilleribitar tog ett tag innan det var relativt fryst. Idag, förutom några 100 mm bitar som beväpnar de äldsta fregatterna och avisosna (som har blivit havspatruljefartyg), Navy artilleriartilleriet i sina byggnader runt två huvuddelar: 76mm Leonardo och 20mm Narwhal of Nexter, som används förutom 76 mm på fregatterna och som en huvuddel på de nya patrullbåtarna.

Men eftersom utseendet på de första 3D-vyerna framtida BRF-tankfartyg, avsedd att ersätta de nuvarande befäl- och försörjningsbyggnaderna, verkar det bekräftas att den franska marinen nu är intresserad av en mellanliggande kaliber, eftersom de första illustrationerna från BRF visade dem utrustade med 40 mm vapen från svenska Bofors. Under två år har de franska tillverkarna Thales och Nexter emellertid lobbats intensivt för att införa en nationell lösning på BRF: erna.

Thales RAPIDSeaGuardian CIWS Euronaval 2016 nyheter 1 Defense News | CIWS och SHORAD | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
RAPIDSeaGuardian från Thales presenterades 2016 och var ett första förslag om 40-marinvapen baserat på CTA40, före den nuvarande RAPIDFire som föreslogs med Nexter.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Försvarsnyheter | CIWS och SHORAD | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna