Den amerikanska armén återigen förpositionerar utrustning i Europa och Asien

- Annons -

Under det kalla kriget höll USA permanent i Europa nästan 300.000 250.000 män, inklusive 50 10 endast för Tyskland. Men för att klara de cirka 3 pansaruppdelningarna som var tillgängliga för Warszawapakten, behövde Nato kritiska styrkor från den nya kontinenten. De särskilt korta responstiderna för en offensiv och risken för att se marinkonvojer som passerar Atlanten attackeras av sovjetiska ubåtar och långväga bombplaner ledde snabbt till att Pentagon valde förpositionering av ett stort lager av tung utrustning i Tyskland, utrustning som kan användas av personal som transporteras med flyg över Atlanten. Totalt kunde 72 amerikanska och kanadensiska divisioner, inklusive XNUMX pansardivisioner, som tillhörde US III Corps, till V Corps och VII Corps därmed utplaceras på XNUMX timmar och förstärka de amerikanska enheter som redan är närvarande i Fulda-gapet, tillsammans med av deras europeiska allierade.

Under det kalla krigets höjd hölls en övning varje år för att upprätthålla kompetens och utvärdera förfarandena i denna strategi, Exercise Reforger, för förstärkning Tyskland. När Berlinmuren föll och Warszawapaktens förskjutning följt av Sovjetunionen förlorade den snabbt intresset, och den sista övningen ägde rum 1993. Naturligtvis, när övningen avbröts, materialet förpositionerade i Tyskland repatrierades eller förstördes i enlighet med nedrustningsavtalen i Europa. När det gäller de amerikanska styrkorna som var närvarande i Tyskland minskade de gradvis till 35.000 XNUMX personal.

M60 reforger försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | MBT stridsvagnar
På höjden av det kalla kriget hade den amerikanska armén förpositionerat mer än 1500 60 MXNUMX huvudstridsvagnar i Tyskland

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | MBT stridsvagnar

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

- Annons -

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna