Efter Grekland kunde Spanien gå med i det fransk-italienska europeiska korvettprogrammet

Avtäcktes den 12 november 2019 av Frankrike och Italien för att integrera det europeiska programmet för strukturerat permanent samarbete, eller Pesco, European Patrol Corvette-programmet syftar till att utforma ett stridskepp på 3000 ton, det vill säga en lätt fregatt eller en tung korvett. För Rom, som planerar att beställa 8 enheter, är det en fråga om att byta ut korvetterna från Commandante-, Cassiope- och Minerva-klasserna, medan det för Paris handlar om det identifierade behovet framför allt att byta ut de 6 övervakningsfrigaterna i Floreal-klassen. . Det är också det första samarbetsprogrammet för Naviris, joint venture mellan den franska maringruppen och italienska Fincantieri, ett projekt som presenteras som strategiskt av de två europeiska grupperna.

Detta program kommer sannolikt att uppfylla många behov som identifierats i Europa, ochett Grekland, som kommer att behöva ersätta sina missilutskott i klassen La Combattante III, alla åldrar runt 40, gick snabbt med i programmet. Det är nu Spaniens tur att intressera sig för det, om man ska tro artikel publicerad av DefenseNews.com, och som ekar en industriell källa, troligen för att lätta den nationella insats som redan allmänt begärts av fregattförnyelse och logistikbyggnader, bygga S80-ubåtarna, ersätter F18 och FCAS-programmet.

PC 21 Guaiqueri 14 maj 2011 Foto Capitan Ted News Defense | Militära marinkonstruktioner | Internationellt tekniskt samarbete Försvar
Navantia erbjuder redan en 2500 ton korvett, Avant 2000, som särskilt förvärvats av Saudiarabien

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Internationellt tekniskt samarbete Försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna