Med F4-standarden Rafale blir en ny generation digitala stridsflygplan!

Gick i tjänst i början av 2000-talet, först i den franska flottan sedan i flygvapnet, Rafale är idag spjutspetsen för det franska flygvapnet, och det kommer det att förbli i flera decennier, flera dussin enheter återstår att leverera, utan att ens nämna de ytterligare beställningar som kommer. Denna livslängd, den Rafale det kommer å ena sidan att tacka slutet av det kalla kriget, som stoppade den vanliga förnyelsetakten av stridsflygplan, men också och framför allt till själva designen, som gör att den kan uppdateras regelbundet, på ett inkrementellt sätt, utan . stora strukturella förändringar.

Under ett år har flygvapnet och marinen börjat uppdatera sin flotta av Rafale till F3R-standarden, som inkluderar en ny aktiv radarantenn (RBE2 AESA) från Thales, den mycket långa räckvidden METEOR-flygmissilen eller den nya generationens TALIOS-laserbeteckningskapsel, som äntligen korrigerar de stora defekterna i Damocles-kapseln för att skjuta vid korta tillfällen räckvidd. I januari 2019, dock trots att den första Rafale F3R levererades, Försvarsmaktens minister lanserar officiellt utvecklingen av en stor ny standard i Rafale, F4.

Le Rafale F3R försvarsanalys | Stridsflygplan | Strategiska bombplan
F4-standardens öppna arkitektur bör förenkla integrationen av nya funktioner utan att vänta på F5. Detta kan gälla en ny kärnmissil, laserstyrda raketer eller till och med öppningen av punkt 3 under vinge för ytterligare MICA.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Strategiska bombplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna