F35 löser inte Pentagon-programvaruproblem

I en rapport som släpptes av Pentagons operativa test- och utvärderingskontor gör Chief Tester Robert Behler kritisk och åtminstone problematisk bedömning angående utvecklings- och bugfixing-proceduren för F35-systemet, oavsett om det är agerar från det inbyggda systemet som från ALIS-systemet. Enligt honom lyckas inte de utvecklare som ansvarar för dessa uppdrag korrigera och utveckla program utan att i sin tur generera ett stort antal fel, detta förklarar antalet buggar som identifierats i detta program har förändrats lite under flera år, trots ansträngningarna och de avsevärda medlen som avsatts för det.

Två huvudskäl identifieras av OTEO för att förklara detta. Först och främst anses tidsfristerna för att korrigera och implementera de nya funktionerna i steg om 6 månader anses vara för korta för att kunna bedöma effekterna på hela systemet och leda till upptäckten av dessa fel direkt i de operativa enheterna. . För det andra tillför programmets ambition, och särskilt integrationen av simuleringsteknologierna i den gemensamma simuleringsmiljön, betydande komplexitet och fångar en betydande del av utvecklingsbudgetarna, även om kärnprogrammet inte är stabiliserat.

F22 Raptor News Defense | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
F35: s datorsystem är baserat på 8 miljoner kodrader, fyra gånger mer än F4-raptorn.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna