Rom var redo att vinna i Kairo på spillrorna av det fransk-egyptiska försvarssamarbetet

I början av förra veckan avslöjade den italienska pressen att Egypten förhandlades fram för förvärvet av de två senaste italienska generalen FREMM-GP-fregatter, F598 Spartaco Schergat och F599 Emilio Bianchi. i vår analys av ämnet, vi framkallade den industriella, diplomatiska och operativa logiken som ett sådant köp kunde ligga till grund samtidigt som vi erinrade om att sådana förhandlingar per definition är långa och osäkra.

Men förra helgen blev det italienska försvaret Twittersphere upphetsat igen genom att nämna ett potentiellt megakontrakt värt mer än 9 miljarder euro som skulle vara under förhandling mellan Rom och Kairo, förutom de två första FREMM:erna, om ytterligare fartyg, stridsflyg och till och med en satellit. I detalj skulle Egypten förhandla om förvärv av ytterligare fyra fregatter, för tjugo patrullbåtar som skulle byggas på licens, men också för två skvadroner Eurofighters. Typhoon, ett obestämt antal M346 träningsflygplan samt en satellit. Informationen publicerades till en början i den skriftliga versionen av den ekonomiska tidningen Sun 24 Timmar, utöver den information som redan publicerats av Starta tidningenoch skulle förbli fragmenterad för att säga det mildt.

FREMM Italiens försvarsanalys | Stridsflygplan | Militära sjökonstruktioner
Innan man överväger ett megakontrakt på mer än 9 miljarder euro kommer det redan att vara nödvändigt för Egypten att konsolidera inköpet av de två sista italienska FREMM.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Militär flottkonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna