De första fyra US Navy LCS-korvetterna som togs ur tjänst

Offentliggörandet av Pentagons begäran om den amerikanska militärbudgeten för 2021 ger många tankar och många "överraskningar" som visar den djupa utvecklingen av USA: s strategiska uppfattning under årtionden framöver. Bland dessa förfrågningar är en av de mest spektakulära den som härrör från US Navy uttag av de första fyra enheterna från Littoral Combat Ship-programmet, fartyg som har varit i drift endast 6 till 12 år.

Littoral Combat Ships presenterades vid lanseringen som ett universalmedel när det gäller modern och modulär stridsfartygsdesign, och de visade sig vara i den perfekta linjen för de alltför ambitiösa och dåligt utformade program som har glatt amerikanska tillverkare under de senaste 20 åren. . Indelad i två klasser, Freedom-klassen 3000 ton monohull designad av Lockheed-Martin, och Independence Trimaran-klassen på 2800 ton designad av General Dynamics, dessa korvetter utformade för hastighet och kuståtgärd, skulle tillåta, med vagnen moduler, för att anpassa sig till en hel uppsättning uppdrag, allt från suveränitet till krigföring mot ubåt eller gruvan. Tyvärr visade det sig snabbt att dessa ambitioner var överdrivna, och den modulära dimensionen övergavs, medan priset per fartyg steg från $ 250m till över $ 700m under konstruktionen.

LCS Independence News Defense | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner
Den speciella konfigurationen av LCS i Independence-klassen lämnar lite utrymme för att installera ytterligare utrustning och beväpning.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna